Lokaal nieuwsNieuws

Among Us komt tot leven in de gymzaal

HOLLANDS KROON – De Groeneweghal in Schagen en de Zuiderzeehal in Wieringerwerf worden half augustus gedomineerd door crew-leden en imposters. Ze gaan in een nagebouwd ‘ruimteschip’ met elkaar de strijd aan. Among Us is dinsdag 17 en donderdag 19 augustus. Kinderen kunnen zich opgeven.

Het is de bedoeling dat de crew alle lintjes bemachtigt die in de verschillende kamers liggen. Maar de imposters doen er alles aan om dat te weerhouden. Lukt het de crew om binnen de tijd alle linten te verzamelen? Kinderen kunnen daar zelf een bijdrage aan leveren.

Among Us is een game waar kinderen en jongeren dol op zijn. Online speelt het zich af in een ruimteschip. Voor het levensechte spel dat in de Zuiderzeehal en Groeneweghal gespeeld wordt, hebben de organisatoren de gymzaal zo ingericht dat er een soort kamers gemaakt zijn van matten, touwen en doeken. Zo kunnen kinderen het ruimtespel in het echt naspelen en ontmoeten de digitale en de sportieve wereld elkaar.

Om de tuin leiden
Dan kan het spel beginnen. Iedere deelnemer krijgt een kaart waarop staat of hij bij de crew hoort of imposter is. Crewleden moeten in de kamers opdrachten uitvoeren. De imposters proberen dit zo goed en zo kwaad tegen te houden. Maar de imposter kan ook net doen of hij crewlid is en in eerste instantie meehelpen met de opdrachten. Uiteindelijk moet de crew zorgen dat alle lintjes op een centrale plek terechtkomen. Maar of dat lukt…

Meerdere leeftijdsblokken
Among Us is een activiteit van Team Sportservice, Gameday, LINK projecten en stichting Sport en Welzijn Wieringermeer. Kinderen die mee willen doen aan het spel, moeten zich opgeven via noordhollandactief.nl. Er zijn meerdere leeftijdsblokken tussen 8 en 16 jaar. In Schagen is het spel op dinsdag 17 augustus, in Wieringerwerf op donderdag 19 augustus.

Laat meer zien
Back to top button