KorfbalLokaal nieuwsNieuwsSport

Alleen D in actie bij Vido

WIERINGERWERF – Zaterdag 4 februari stonden er 2 uitwedstrijden op het programma bij Vido, echter werd er maar een gespeeld. Alleen de D kwam in actie, omdat er bij de C teveel afmeldingen waren door ziekte waardoor er geen team op de been gebracht kon worden. In overleg met de tegenpartij, ZKC uit Zaandam, is overlegd dat deze wedstrijd op 18 maart gespeeld gaat worden.

De D1 kon gelukkig wel spelen en zij moesten naar Enkhuizen tegen DTS. De competitie is nu halverwege en de teams komen elkaar nu voor een tweede keer tegen. Thuis werd gewonnen van DTS, maar dit ging niet zonder slag of stoot. Pas in het vierde kwart kon Vido een achterstand ombuigen naar een mooie winst. Nu weer een nieuwe wedstrijd welke gewoon begon op 0-0. Vido opende voortvarend en wist in de eerste helft uit te lopen naar een 2-0 voorsprong. DTS met een aantal erg lange kinderen kwam op 2-1 en net voor rust wisten zij de gelijkmaker te scoren. DTS kwam goed uit de rust en speelde sneller over, waardoor er ruimte en meer gevaar kwam. Dit resulteerde in een aantal doelpunten en DTS liep uit naar een 6-2 voorsprong. Vido kwam nog tot de 6-3, maar kon niet meer voorkomen dat DTS de wedstrijd won met 7-3. De doelpunten bij Vido werden gemaakt door Zilvan Koopman 2x en Dennis Booden 1x.

Volgende week staan er 2 thuiswedstrijden op het programma. De C ontvangt DSO uit Alkmaar en de D ontvangt BEP uit Purmerend.