FractievergaderingLokaal nieuwsNieuwsPolitieke bijeenkomstRegionaal nieuws

Algemene ledenvergadering GroenLinks met lezing Jasper Leek over de Wieringermeer

BARSINGHERHORN – Maandag 24 april houdt  GroenLinks Hollands Kroon haar algemene ledenvergadering met aansluitend een  lezing door Jasper Leek over een nieuwe archeologische en landschappelijke benadering van de verdronken middeleeuwse nederzettingen in de Wieringermeer.

Iedereen is van harte welkom, ook als men geen lid van GroenLinks is. De ledenvergadering en de lezing worden gehouden in NanCuna / Het IdeeënTheater aan de Kreil 6 in Barsingerhorn. De vergadering begint om 20.00 uur.

Agenda

20.00-20.30 uur
1  Opening vergadering, mededelingen, vaststelling agenda
2  Notulen algemene ledenvergadering 29 maart 2016
3  Jaarverslag secretaris
4  Verslag kascontrolecommissie (Peter Fekkes en René Marchand), verkiezing nieuwe kascontrolecommissie.
5  Financieel verslag 2016, jaarverslag penningmeester, begroting 2017
6  Kandidaatstelling en verkiezing afdelingsbestuur
Aftredend en herkiesbaar: Peter Fekkes (voorzitter), Marjorie Pigge (secretaris), Margreet Kappelhof (penningmeester), Henk Kouwen (webmaster, tussentijds toegetreden tot het afdelingsbestuur) en de leden Jacqueline de Vries, Joke Zaal en Aries Zuidhof.
Alle afdelingsleden die zich kandidaat willen stellen als voorzitter, secretaris, penningmeester of als gewoon bestuurslid worden vriendelijk verzocht zich voor of tijdens de vergadering bij de secretaris te melden. Volgend jaar zijn er verkiezingen voor de gemeenteraad, dus er is veel te doen. Uitbreiding van het bestuur is zeer welkom.
7  Verslag raadsfractie (Jan Eichhorn)
8  Rondvraag en sluiting vergadering

20.30-22.00 uur
Door de zee verzwolgen
Lezing door Jasper Leek over een nieuwe archeologische en landschappelijke benadering van de verdronken middeleeuwse nederzettingen in de Wieringermeer, het onderwerp van zijn bachelorscriptie (augustus 2016). Hij volgt momenteel een master archeologie aan de Universiteit Leiden.

Jasper heeft stage gelopen bij Archeologie West-Friesland in Hoorn. Deze gemeente gaat liefdevol om met het rijke culturele erfgoed en heeft een gedegen archeologie- en monumentenbeleid. In Hoorn wordt dit niet ervaren als een kostenpost, maar als een bijzondere economische kans.

Jasper deed onderzoek naar het aardewerk van zeven vindplaatsen in de Wieringermeer. Aan de hand hiervan kon hij middeleeuwse nederzettingen dateren en een reconstructie maken van de bewoning en het landschap in het gebied tussen Wieringen, Medemblik, Winkel en Kolhorn. Dit deel van West-Friesland verdween in 1334 definitief in de Zuiderzee en kwam pas weer bij de drooglegging in 1927-1930 tevoorschijn.

Laat meer zien
Back to top button