Lokaal nieuwsNieuws

Activiteiten in Lelypark

WIERINGERWERF – “Binnen Lelypark worden er voor onze bewoners verschillende activiteiten georganiseerd, de wens van de bewoner staat hierin centraal. Zo werken wij sinds kort samen met Kinderopvang Hollands Kroon, de peuters komen maandelijks langs op onze kleinschalige woonvorm voor ouderen met dementie en doen ze samen activiteiten. Onze oude Schooljuf Jopie heeft de kinderen de vorige keer voorgelezen. De interactie tussen jong en oud is hierin goud waard.

Sinds juni zijn wij ook gestart met het samen zwemmen met onze bewoners van de kleinschalige woonvorm. De vrijheid in het water, en gewoon weer even zoals vroeger een plons nemen. De kleinschalige woonvorm beschikt ook over een eigen tuin. Bewoners vinden het erg leuk en fijn om hier een bijdrage in te leveren.

Vrijwilligers zijn hierin onmisbaar voor ons en een welkome aanvulling in het leven voor onze bewoners. Wij zijn onze vrijwilligers zeer dankbaar voor hun inzet. En zijn altijd op zoek naar meer vrijwilligers.  Binnen Lelypark hebben wij drie kleinschalige woonvormen waar maximaal 8 bewoners wonen. Gewoon zoals zij dit thuis gewend waren, maar met ondersteuning en zorg. Vind je het leuk om ondersteuning te bieden op de woningen? Samen koffie/thee zetten, tafeldekken, spel spelen of een rondje op de fiets? Of samen tuinieren/zwemmen?, vertelt Cynthia Minderhoud, die regisseur welzijn Locatie Lelypark is.

Spreekt één van de hierboven genoemde activiteiten je aan? Of wil je graag weten hoe het is om vrijwilligerswerk te doen binnen Lelypark? Neem dan contact op met Cynthia Minderhoud via Cynthia.minderhoud@wzgsamen.nl of telefonisch via 088 – 619 4156.

Laat meer zien
Back to top button