AtletiekLokaal nieuwsNieuwsSport

Aanstaande zondag Dijkgatboscross

Foto: Aangeleverd

WIERINGERMEER – Op zondag 12 november organiseert Atletiekvereniging Wieringermeer voor de 33e keer de Dijkgatboscross. De cross is onderdeel van het Runnersworld Crosscircuit. Het crosscircuit bestaat uit een vijftal wedstrijden, waarvan de eerste reeds bij AV Hollandia is geweest. De Dijkgatboscross wordt vaak ervaren als een van de zwaarste crossen van het circuit en misschien wel van het land.

Door de afgelopen natte periode wordt ook een nat en blubberig parcours verwacht. Een uitdaging voor de echte crosser! Het eerste startschot zal klinken om 10 uur voor de jongste deelnemers die een ronde van 1000 meter moeten voltooien. De wedstrijdloop voor de dames heeft een parcours met een afstand van 6000 meter welke start om 11:20 uur. De heren starten om 12:00 uur en lopen een afstand van 10.000 meter.

Inschrijven kan vanaf 9:00 uur in ’De Snippenwei’ aan de Noorderdijkweg te Wieringerwerf. Meer informatie over het crosscircuit en alle afstanden die te lopen zijn bij de Dijkgatboscross is te vinden op www.crosscircuit.nl.

Laat meer zien
Back to top button