Lokaal nieuwsNieuwsSportVoetbal

9 december 2023 / DWOW JO10-1 – RKAV Volendam JO10-2

“Effectief RKAV Volendam verrast DWOW in de slotminuten”

WIERINGERWERF – “Helaas was de wedstrijd van vorige week afgelast dus was het op 9 december weer tijd om
aan te treden. Op eigen veld dit keer tegen een grote naam. DWOW JO10-1 neemt het op tegen de jongens van RKAV Volendam. De amateurtak van FC Volendam.

De jongens zijn op tijd aanwezig op de club en ogen allemaal wakker en klaar voor de start van de wedstrijd. De warming-up begint met het gebruikelijke warmlopen gevolgd door een snel positiespel. Met een kameleon in het midden proberen om de ruimtes op te zoeken en proberen om de bal zo lang mogelijk in bezit te houden.
Om 10.00 scherp begint de wedstrijd onder leiding van de scheidsrechter. Zoals het een hoofdklasse wedstrijd betaamt is het niveau hoog en zijn alle spelers gekomen om te winnen!

DWOW speelt de eerste helft als een sterk blok en zet hoog druk naar voren. Door een onderschepping van de bal staat Fedde op een goede positie om te schieten. Fedde kapt de bal terug, legt hem op Duuk die schiet hem hard in het doel. DWOW is de eerste 10 minuten de sterkere ploeg en zet dit vlak voor de time-out om in een 2-0 voorsprong. Wederom is het Fedde die na een onderschepping de bal opzijlegt op Szymon die de 2-0 maakt.

Het spel golft op en neer waarin er meer kansen zijn voor DWOW, helaas worden deze niet omgezet in doelpunten. Na de time-out pakt RKAV Volendam het goed op, door een aantal goede reddingen van Luuk en verdedigende acties van Skye komt het nog niet tot een aansluitingstreffer. Helaas valt de 2-1 toch na een knappe actie van de spelers van RKAV Volendam. Vlak voor rust maakt Duuk knap de 3-1 na een individuele actie van Fedde.

Met de kansen die DWOW heeft gehad voor de rust is 3-1 een flatteuze voorsprong. In de rust wordt de eerste helft met de jongens besproken. De conclusie is dat we een goede wedstrijd spelen maar nog beter kunnen. Het is duidelijk dat vandaag de 3-1 omgezet moet kunnen worden in winst! Als aanvoerder moedigt Jurre zijn team nog een keer aan en ze gaan terug naar het veld voor de laatste minuten van de competitie in 2023.

RKAV Volendam voert een aantal wisselingen door in het elftal en begint scherp aan de tweede helft. De jongens van DWOW hebben ditmaal geen antwoord en binnen 10 minuten staat de wedstrijd weer op 3-3. RKAV Volendam speelt als team een sterke tweede helft en voor de jongens van DWOW is het aanpoten om het tempo bij te blijven. Het team is slordig in de passing en speelt met name tegen zichzelf. Thije helpt het team gelukkig nog een paar keer met een goede verdedigende actie. Maar het mag niet baten.

Tegen de verhoudingen in (in de tweede helft) pakt DWOW toch weer het initiatief en gaat na een actie van Fedde met 4-3 aan de leiding. Helaas blijkt dit van korte duur en RKAV Volendam neemt het initiatief weer over. Met een aantal goede schoten van afstand komt het team op een 4-6 voorsprong. Tegen de verhoudingen in wint RKAV Volendam de wedstrijd. Dit keer hadden de mannen helaas geen antwoord op de effectiviteit van de tegenstander.” vertelt coach Bart Klaver aan de redactie van De Meerpeen.