KorfbalLokaal nieuwsNieuwsSport

8-tallen winnen bij Vido

WIERINGERWERF – Op zaterdag 24 september moesten alle teams van Vido thuisspelen. Na een aantal dagen waarbij regen regelmatig het weerbeeld typeerde was het zaterdagochtend prachtig droog weer. Bij de laatste wedstrijd werd het zelf zonnig en warm.

Als eerste mocht de D2 in actie komen tegen Celeritas uit Alkmaar. De kinderen van beide teams waren ongeveer net zo groot en gelijkwaardig. Een leuke spannende wedstrijd waarbij kansen over en weer vielen. Het eerste doelpunt kwam van Celeritas, maar niet lang daarna maakte Daniël Keekstra de 1-1. Het was toch weer Celeritas die op voorsprong kwam maar Dennis Booden maakte de gelijkmaker voor rust. Vido speelde goed en snel over en creëerde hierdoor ook kansen. Celeritas maakte meer gebruik van de lange bal waardoor het gevaarlijk werd. Het was invalster Joëlle van Wordragen die Vido op voorsprong zette. Toch werd het weer 3-3 en voor Vido was het zonde, want Celeritas maakte in de laatste minuut toch nog het winnende doelpunt. Een leuke wedstrijd met 2 gelijkwaardige teams, waarbij Vido dit keer helaas aan het kortste eind trok.

De D2 moest het opnemen tegen Kleine Sluis uit Anna Paulowna. De eerste thuiswedstrijd was dit voor het team in een 8-tal competitie. Het eerste aanvalsvak liep lekker aan Vido zijde en het duurde niet heel lang voordat invalster Emma Gouwenberg de 1-0 maakte. De verdediging hield het goed dicht, waardoor de aanval steeds weer de mogelijkheid kreeg om kansen te creëren. Sterre Koopman zorgde in het eerste kwart voor de 2-0. Na 12,5 minuten werd er gewisseld van vak en functie; op deze manier staan de kinderen net zolang in de verdediging als in de aanval. Kleine Sluis had een aantal mooie kansjes, maar dit leidde niet tot een score. Voor rust was het Joëlle van Wordragen die met een prachtig afstandsschot de 3-0 neerzette; dit was ook meteen de ruststand. De tweede helft bleef Vido de betere, maar Kleine Sluis kreeg toch een aantal mooie kansen. Door deze niet te benutten bleef er een mooie voorsprong voor Vido. In de tweede helft werd helemaal niet gescoord en de eindstand was dus 3-0. Twee wedstrijden op rij gewonnen door dit team!

De C1 mocht als laatste aantreden tegen Stormvogels uit Uitgeest. De ploegen kenden elkaar al gedeeltelijk van de voorjaarscompetitie en toen waren beide teams aan elkaar gewaagd. Ook nu weer was het een spannende wedstrijd. Het was Joost Gouwenberg die in een mum van tijd de eerste treffer maakte van de wedstrijd door middel van een doorloopbal. Lang bleef het 1-0 en Vido had moeite om goed vrij te lopen. Ook beide heren van Stormvogels kregen volop kansen in het aanvalsvak, maar dit resulteerde niet in een score. Uiteindelijk werd het 1-1. Vido begon iets meer grip te krijgen op de wedstrijd en voor rust maakte Sabrin Jemal de 2-1. Na rust ging dit aanvalsvak verder en werd het 3-1 door Maja Kobzdej. Stormvogels bleef kansen creëren, maar had heel veel kansen nodig om daadwerkelijk tot scoren te komen; dat was het geluk van Vido. Het werd 3-2 en 3-3; een spannend slot dus. Vicky Zhu maakt een minuut of 5 voor tijd de 4-3. Beide teams kregen nog een paar opgelegde kansen, maar de eindstand bleef 4-3 voor Vido; een heerlijke overwinning.

Volgende week mag de D2 naar WWSV in Wijdewormer, de D1 naar BEP in Purmerend en de C1 naar DSO in Alkmaar.