Er op uitEvenementLokaal nieuwsNieuwsPaardensportSport

27 en 28 juli spectaculaire paardencross in het Dijkgatbos

WIERINGERWERF – Op zaterdag 27 en zondag 28 juli organiseert Rijvereniging Wieringermeerruiters weer een spectaculaire paardencross in het Dijkgatbos. Meer dan 250 ruiters uit heel Nederland zullen met hun paarden de natuurlijke hindernissen in het bos nemen, over een parcours van 2 tot 2,5 kilometer. Deelnemers kunnen starten in verschillende niveaus: BB, B en L voor paarden en BB, B, L en M voor pony’s.

Zaterdag wordt er van 11 tot 16 uur gereden in het bos, maar de eerste combinaties starten die dag om 8 uur al met hun dressuurproef, voorafgaand aan het springspektakel in het bos. Op zondag passeren er crossruiters van 10.00 uur tot 16.00 uur in het bos. Doel is om op snelheid de hindernissen in het bos te overwinnen. De combinaties zullen uitdagende hindernissen tegenkomen. Er zijn meerdere waterpartijen, boomstammen, strobalen, huisjes, wallen en zelfs een greppel die gesprongen moeten worden.

Tijdens deze tweedaagse paardencross is een team van meer dan 100 vrijwilligers actief. Dit team zorgt ervoor dat de wedstrijd veilig verloopt en de juiste scores worden bijgehouden. Een van de organisatoren, Ellis van Mook, vertelt: ‘we zijn enorm trots dat onze vereniging dit evenement weer op poten heeft gezet. Op dit moment is onze cross nog de enige cross in het bos in Noord-Holland. Natuurlijk zijn we afhankelijk van vrijwilligers en sponsoren, maar elk jaar weet ons organisatieteam de mensen om hen heen toch weer dusdanig te enthousiasmeren dat het ons lukt. Door hun inzet kunnen de deelnemers en het publiek genieten van deze fantastische tak van paardensport. We gaan er een sportief weekend van maken!’.

Dijkgatboscross
De crosswedstrijd voor paarden en pony’s heeft een langjarige historie in het Dijkgatbos. Al meer dan 60 jaar geleden werd deze wedstrijd voor het eerst georganiseerd door een afvaardiging van de Wieringermeerruiters. Het evenement wordt ondersteund door diverse fondsen en sponsoren die graag bijdragen aan deze sportieve activiteit in de buitenlucht. De organisatie heeft daarnaast een nauwe samenwerking met Staatsbosbeheer, de eigenaar van het Dijkgatbos. Meer informatie over de wedstrijd is te vinden via www.sgwdijkgatbos.nl.

Laat meer zien
Back to top button