Lokaal nieuwsNieuwsSportVoetbal

25 november 2023 / DWOW JO10-1 – VIOS-W JO10-1

WIERINGERWERF – Na de enerverende wedstrijd tegen ASV De Dijk van vorige week zijn de mannen van DWOW JO10-1 weer klaar voor het volgende spektakelstuk. De tegenstander van vandaag, VIOS-W JO10-1, is een geduchte ploeg. In eerdere vriendschappelijke ontmoetingen beten de mannen zich nog stuk op de kwaliteiten van VIOS-W. Vandaag is het een nieuwe wedstrijd, een nieuwe dag en starten we weer op 0-0.

“Op deze druilerige zaterdag staat het team weer op scherp. Aan alles valt te merken dat ze klaar zijn voor de krachtmeting. De warming-up begint scherp, het partij-/ en positiespel wordt met energie uitgevoerd en ook keeper Luuk pakt zijn ballen bij het inschieten. Inmiddels staan ook de eerste toeschouwers langs de lijn.

Bij start van de wedstrijd is duidelijk dat VIOS-W is gekomen om DWOW de punten afhandig te maken. Door middel van hoge druk proberen ze de passes van het team te verstoren waardoor opbouwen uitdagender wordt. Na 4 minuten leidt dit ook tot een goede onderschepping en de eerste goal voor VIOS-W, 0-1 achter. De mannen van DWOW laten zich niet uit het veld slaan en 5 minuten later opent Fedde de rekening voor de dag. Na een knappe actie onderschepping schiet hij droog raak. 10 minuten lang golft het spel heen en weer, met een aantal knappe reddingen aan beide kanten. VIOS-W maakt na 20 minuten de 1-2.

Met een aantal goede onderscheppingen door het hoog druk zetten begint de dreiging van DWOW toe te nemen. Er worden een paar kansen gemist, maar het is duidelijk dat DWOW geen genoegen neemt met de achterstand. Al snel leidt dit tot de 2-2 en 3 minuten later tot de ruststand van 3-2 voor DWOW. Beide goals door Natan die zijn rekening heeft geopend. In de rust wordt het team op scherp gezet en
de mannen voelen dat een overwinning vandaag meer dan haalbaar is.

DWOW komt gemotiveerd en scherp de rust uit. Door goals van Natan (2) en Fedde komt DWOW op een comfortable 6-2 voorsprong. Dat er nog maar 2 tegengoals zijn gevallen komt ook door een aantal goede reddingen van Luuk en het sterke verdedigende werk van Duuk, Skye, Szymon en Jurre. VIOS-W verandert van tactiek en probeert met hoge ballen van achteruit het spel van DWOW te ontregelen. Een bal valt tussen de verdediging en leidt tot de 6-3.

Na de time-out gaan beide ploegen weer verder waar ze gebleven zijn; en dat was bij zeer aantrekkelijk voetbal bieden aan de toeschouwers. Met sterk verdedigend werk leiden Szymon en Skye de volgende goal in van Natan. De bal wordt achterin onderschept en vanuit de voorzet op maat kan Natan binnenschieten, 7-3.

VIOS-W geeft uiteraard niet op en zet vol gas druk naar voren in een laatste poging om nog aan te haken. Met 2 knappe goals wordt het 7-5. Je ziet het geloof bij VIOSW groeien, maar hier steken de mannen van DWOW een stokje voor. Luuk verricht op doel een paar prachtige reddingen en weet via Jurre het spel op te bouwen. Met 2 knappe assists helpt Jurre Natan in het zadel om zijn doelpunten aantal van de dag bij te schroeven naar 7. Door een late goal van VIOS-W wordt de eindstand bepaald op 9-6. De overwinning wordt uitbundig gevierd door de pupillen van DWOW. Een verdiende zege op een taaie ploeg. Dan blijkt ook VIOS-W geen onneembare vesting te zijn voor de tot op het bot gemotiveerde spelers van DWOW! De tegenstanders en coaches worden netjes bedankt voor de interessante wedstrijd. DWOW kan weer een overwinning bijschrijven in de poule.” schrijft coach Bart Klaver.