Lokaal nieuwsNieuwsSportVoetbal

18 november 2023 / ASV De Dijk JO10-1 – DWOW JO10-1

WIERINGERWERF – “Eindelijk, het was weer zaterdag. Vandaag, 18 november 2023, mogen we op bezoek in Schellingwoude bij ASV De Dijk JO10-1. Na een klein uurtje zijn we gearriveerd bij onze gastheren en tijdens het betreden van het terrein begint de al verwachte regen toch echt neer te vallen boven de velden onder aan de
dijk. Na wat verkenning op het terrein naar de kleedkamers en in het kleinst denkbare hokje waar toevallig ook bankjes in zitten bereiden we ons voor op wederom een sterke tegenstander.

Na de prachtige overwinning van vorige week gingen we deze wedstrijd met een gezonde dosis zelfvertrouwen ten strijde, en ook nu begonnen we weer scherp. In de openingsfase werd er gelijk al goed gevoetbald en na 5 minuten was het ook tijd om te juichen. Na een vlot lopende aanval over rechts waar Skye Natan diep stuurde, die speelde Duuk aan midden voor de goal en hij uiteindelijk de volledig vrijgespeelde Fedde bereikte die uiteraard de bal het net in knalde. 0-1 De Dijk, met een paar zeer behendige spelers, maakte het ons zeer lastig en liet ons ook hard werken voor elke meter. Maar Thije, Skye, Jurre en Szymon lieten het achterin toch zien waarom we zo ver zijn gekomen. Met volle overgave werden de duels aangegaan en vanuit de omschakeling vlogen Szymon en Jurre eruit. Laatstgenoemde wist de bal knap bij Szymon te krijgen en die werkte droog af. 0-2

De euforie was groot maar de wedstrijd bleef, eigenlijk vanaf het begin al, een gelijk opgaande strijd. Ook na de 2-0 bleven we ondanks de druk van De Dijk een paar opgelegde kansen creëren maar kregen we de bal er helaas deze paar keer net niet in. De Dijk voerde de druk wat op door toch al snel de tactiek te kiezen van de lange bal. Hier wisten we toch aardig mee om te gaan maar de individuele kwaliteiten van de tegenstander, en een ongelukkig vallende corner maakte dat ze 3x achter elkaar scoorden en de stand wisten om te keren naar een 3-2. Het mooiste van dit soort momenten is om te zien hoe een ploeg jonge gassies omgaat met een domper als deze. Nou er mee omgaan dat deden we. Het fysieke spel van de tegenstander was lastig mee om te gaan maar we lieten de kaas niet van het brood eten en wisten hier prima tegengas in te geven. De keeper van de tegenstander wilde het spel verleggen maar dit had Natan heel goed gezien en wist de bal te onderscheppen. Dit niet alleen, vanuit zijn ooghoek zag hij een stuk bovenhoek in het doel waar de bal precies in paste!! 3-3

De gelijkopgaande strijd ging onverminderd verder. De prachtige stylisten in de voorhoede van de tegenstander werden regelmatig ingeschakeld door de lange ballen van de keeper maar de backs Thije, Skye en Jurre beten zich er flink in. Na weer een goede tegenaanval wist Duuk Fedde weer te bereiken en die voegde nog maar weer eens een goal toe aan z’n imposante lijst met fraaie treffers!! 3-4

We staan weer op voorsprong. En nog steeds veranderde het beeld niet. Het spel golfde heen en weer en de ene fraaie actie werd opgevolgd door de andere. Na balverovering van Thije werd Szymon bereikt en werd de tegenaanval opgezet en na een combinatie met Duuk op het middenveld werd er een overtreding begaan. Duuk achter de bal voor de vrije trap. Hij had zeker gezien hoe Nathan die bovenhoek wist te vinden dus deed keurig nog een keer! 3-5

Dit zou een prima ruststand zijn, daar waren we het allemaal over eens maar helaas moesten we toch nog een tegendoelpunt slikken en gingen we rusten met 4-5. Na rust veranderde er nog steeds niks en gingen we weer scherp van start. Nu met de wind iets meer tegen, hadden we wel meer last van de steeds meer komende lange ballen van de tegenstander. Toch bleven we in balbezit het grootste gedeelte van de tweede helft echt heel prima voetballen. Dit bleek ook weer toen Jurre de bal veroverde en opstoomde naar voren. Hij ging de goede combinatie aan met Fedde en rondde keurig af. 4-6!

In bijna dezelfde minuut ging Szymon er als een duvel uit een doosje vandoor en na een knappe actie schoot hij in de korte hoek raak! 4-7 Toen gooide de tegenstander echt alles op alles en speelde echt alleen nog maar de lange bal. Het legde ze geen windeieren wat door een paar ongelukkige momenten kwamen ze uiteindelijk kort voor tijd toch snel op 6-7. Ze drukte door maar wij lieten het echt niet zomaar gebeuren en creerden nog een paar prima kansen. Deze troffen helaas geen doel en in de omschakeling maakte ze nog gelijk ook 7-7. Deze stand had de wedstrijd het beste beschreven maar in de voorlaatste minuut moesten we toch nog een tegengoal incasseren 8-7.

Uiteindelijk in de allerlaatste minuut kregen we nog een corner, iedereen naar voren. De bal komt voor en Szymon schiet! Geblokt, Skye schiet! Geblokt, Skye schiet nog een keer! Geblokt, Duuk schiet! Over! En de scheids floot voor het einde van deze geweldige wedstrijd. Het publiek heeft het warm gekregen van een wedstrijd die gespeeld werd in zeer koude en slechte omstandigheden. Maar dit was reclame voor pupillenvoetbal. Aanstaande zaterdag mogen we weer thuis aantreden tegen VIOS uit Warmenhuizen. Ook een zeer geduchte tegenstander dus zet deze in de agenda!” vertelt coach John van Assen.