GemeentenieuwsNieuws

Hollands Kroon neemt maatregelen tegen extra verspreiding coronavirus

HOLLANDS KROON – Er zijn gisteravond aanvullende maatregelen afgekondigd door het kabinet in de strijd tegen het coronavirus: scholen, horeca en sportclubs zijn sinds gisteravond (zondag 15 maart 2020) 18.00 uur gesloten. De nieuwe maatregelen komen boven op die van vorige week donderdag en gelden tot 6 april.

Dit betekenen de aanvullende maatregelen voor Hollands Kroon voor nu:

  • De bijzondere opsporingsambtenaren (boa’s) van Hollands Kroon zijn de komende periode zichtbaar aanwezig om horeca-eigenaren, sportverenigingen en anderen die daar behoefte aan hebben, te ondersteunen bij de toepassing van de maatregel om hun zaak te sluiten.
  • Het team Contact is met ingang van maandag bereikbaar op een tijdelijk telefoonnummer wat de medewerkers in staat stelt om vanuit huis te werken: 088-321 5010. De gemeente roept u op om zoveel mogelijk via de website en sociale media als Facebook en Twitter contact te zoeken. De gemeente is al gewend om op die manier uw vragen te beantwoorden en blijven dat doen.
  • Voor de dienstverlening geldt nog steeds dat de gemeente alles doet wat noodzakelijk is, maar wat later kan, stelt men uit. Ook daarin verzoekt de gemeente u vooral digitaal contact te zoeken als dat noodzakelijk is.
  • Alle vergaderingen en bijeenkomsten van de gemeenteraad zijn afgelast: beeldvormende vergaderingen, werkgroepen, inloopspreekuur, commissies, fractievergaderingen in het bestuurscentrum en de raadsvergadering van 26 maart. De RRN vergadering van deze week en het bezoek van de Commissaris van de Koning zijn afgelopen vrijdag al geannuleerd.

“Grote gevolgen”

‘De impact op onze samenleving is enorm en hebben we nog niet eerder meegemaakt. Inwoners, zorgpersoneel, onderwijzers, ondernemers groot en klein, leerlingen, kinderen: het raakt ons allemaal. We realiseren ons dat dit veel van ons allen vraagt en nog gaat vragen. We danken u bij voorbaat dat u dit samen met ons gaat doen. We zullen met elkaar de strijd aangaan tegen dit virus, zodat onze ouderen, de kwetsbaren en verder iedereen die zorg nodig heeft, dit kan blijven krijgen. En dat de mensen die ook in onze gemeente aan de lat staan om hen te verzorgen en de mensen die de boel draaiende moeten houden, dit kunnen blijven doen. Neemt u daarom alstublieft de maatregelen in acht, waaronder het afstand houden. Zorg voor elkaar. We houden u op de hoogte.’  aldus het bestuur van de gemeente Hollands Kroon.

Laat meer zien
Back to top button