NieuwsGemeentenieuws

Hollands Kroon is op zoek naar Cyber Agents

HOLLANDS KROON – Om de strijd aan te gaan tegen cybercriminaliteit zijn wij op zoek naar Junior Cyber Agents: kinderen tussen de 8 en 12 jaar die door het spelen van HackShield leren hoe ze zichzelf en hun omgeving wapenen tegen online gevaren. Doe jij mee?

Ben (of ken) jij iemand die kwaadaardige hackers te slim af is en het in zich heeft om zichzelf en de gemeente te beschermen tegen online gevaar? Dan ben jij de Cyber Agent die ze zoeken en die samen met de politie en burgemeester gaat zorgen voor een veilige digitale wereld! Wil je weten wat het precies inhoudt? Burgemeester Rian van Dam en wijkagent Jan Martijn Stout leggen het je uit in onderstaande video.

Help jij mee om de online boeven te pakken? Geef je dan nu op en speel mee! Je kunt HackShield online spelen op www.joinhackshield.nl of download de game in de App store of Google Play Store. Registreren is verplicht. Daarmee geef je je op om deze game te spelen. Op de site van joinhackshield zie je het aantal Cyber Agents en hun behaalde scores binnen de gemeente Hollands Kroon.

De beste Cyber Agents uit Hollands Kroon worden in december gehuldigd op het gemeentehuis. Wij zien hen namelijk als de helden van de toekomst. Noord-Holland wordt de eerste provincie met zijn eigen team van Junior Cyber Agents.

De maatschappij digitaliseert steeds meer. Economisch en maatschappelijk biedt dat kansen, maar er zijn ook risico’s. Steeds meer mensen worden het slachtoffer van cybercrime of andere vormen van digitale criminaliteit. De aanpak van cybercrime staat daarom hoog op de lokale en regionale veiligheidsagenda’s. Begin dit jaar startten zeven gemeenten onder de vlag van Noord-Holland Samen Veilig met de pilot genaamd ‘HackShield’.

HackShield is een educatieve game die acht- tot en met twaalfjarige kinderen spelenderwijs opleidt tot Junior Cyber Agents. In de game gaan de kinderen op avontuur met de fictieve karakters Sanne en André. Samen vinden zij oplossingen voor digitale problemen zoals identiteitsfraude, cyberpesten en misbruik van privacy. Het spel is zo opgezet dat de kinderen ook hun omgeving betrekken bij het leerproces.

Op 1 juli werden in de zeven pilot gemeenten de eerste Junior Cyber Agents van Noord-Holland gehuldigd. Vanaf 2 september start een nieuwe campagne en gaan nog eens 18 gemeenten in Noord-Holland, waaronder Hollands Kroon, op zoek naar nieuwe Junior Cyber Agents. Doe jij mee?

Tags
Laat meer zien
Back to top button
Close
Close