GeschiedenisNieuws

Geschiedenis: Kroongetuigen Kees Klein

WIERINGEN – Op 12 november 2011 vond in het museum Jan Lont op Stroe een bijeenkomst van Kroongetuigen plaats. Kroongetuigen was een serie van vier bijeenkomsten in de gemeentes Wieringen, Wieringermeer, Niedorp en Anna Paulowna. Tijdens de bijeenkomsten vertelden ‘Kroongetuigen’ kenmerkende verhalen over hun dorp of gemeente. Dit leverde een bonte mengeling aan verhalen op.

Kroongetuige Kees Klein was jarenlang muziekleraar op diverse basisscholen op Wieringen, waar menig leerling heeft gesmuld van zijn prachtige verhalen. Tevens was hij organist verbonden aan de Michaëlskerk in Oosterland. De laatste jaren van zijn leven, was hij buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand en voltrok vele huwelijken.

Eén van de laatste ideeën waar hij zich voor inzette, was de herbouw van de Heidense Kapel op Stroe. De voltooiing hiervan heeft hij niet meer meegemaakt. Hij stierf op 6 februari 2016 en ligt begraven naast de toren van de Michaëlskerk. In zijn bijdrage aan Kroongetuigen schetst Kees een beeld van het gezin Klein. En vertelt hij een aantal verhalen over Wieringen, zoals alleen hij dat kon.

Laat meer zien
Back to top button