Kerkelijk nieuwsNieuws

Geen oecumenische dienst Wieringermeer

WIERINGERMEER – In januari wordt sinds jaar en dag de week van Gebed voor de Eenheid gehouden. Een initiatief dat wereldwijd gedragen wordt en waarbij jaarlijks een ander land zorgt voor het thema en suggesties geeft rond de invulling. Zo laat men door het houden van een zelfde oecumenische viering zien, dat de goede wil er is om christenen met verschillende tradities bijeen te brengen.

Ook in de diverse kerken van de Wieringermeer worden de gezamenlijke vieringen al vele jaren in deze bijzondere week gehouden. Dit keer is echter alles anders door de heersende pandemie. Daarom moet de Raad van Kerken melden dat de editie van 2021 in de week van 17 januari t/m 24 januari geen doorgang kan vinden. Met elkaar de dienst voorbereiden en uitvoeren, in de aanwezigheid van vele gelovigen, is momenteel zowel onmogelijk als onverantwoord.

Wel is te lezen wat de zusters uit de oecumenische kloostergemeenschap in het Zwitserse Grandchamp rond het thema: “Blijf in mijn liefde”, voorbereid hebben. Dit kan door op internet “Week van Gebed” in te voeren. De Raad van Kerken Wieringermeer hoopt dat velen dit zullen doen, maar bovenal hoopt zij dat in januari 2022 de gezamenlijke dienst als vanouds massaal gevierd kan worden!

Laat meer zien
Back to top button