GemeentenieuwsNieuws

Eerste ontwerp nieuwe woonvisie klaar. Reageren mag!

HOLLANDS KROON – Zowel nu als in de toekomst moet iedereen prettig kunnen wonen in Hollands Kroon. Daarom richt de gemeente extra aandacht op jongeren, starters en ouderen, zodat er voldoende geschikte en betaalbare woningen voor hen zijn in de gemeente. Hoe dat moet gebeuren wordt vastgelegd in een nieuwe woonvisie. U mag hierover meedenken. Wat vindt u van de ambities die de gemeente heeft? En hoe denkt u over de uitwerkingen en de kaders voor woningbouwplannen? Meedenken kan via het platform denkmee.hollandskroon.nl.

De woonvisie speelt in op de toekomstige ontwikkelingen en op de woonwensen die de komende twintig jaar veranderen. Wat voor type woning mensen zoeken en wat hun woonwensen zijn, heeft te maken met leeftijd, inkomen en de samenstelling van het huishouden. De verwachting is dat de komende jaren het aantal ouderen toeneemt en daarmee ook de vraag naar geschikte woningen voor deze doelgroep. Starters zijn echter op zoek naar een heel ander type woning. De woonwensen kunnen erg uiteenlopen en de woningvoorraad moet hierop aansluiten. Het Woningmarktonderzoek dat eind 2019 is uitgevoerd in Hollands Kroon geeft inzicht in de woningmarkt. Besloten is om het huidige woonbeleid te actualiseren, om zo goed op deze woonwensen te kunnen inspelen. Daarom stelt de gemeente een nieuwe woonvisie op.

Bent u voor meer nieuwbouwprojecten, ziet u graag gelijkvloerse woningen voor senioren of wilt u dat er in de toekomst minder gebouwd wordt? Drie maanden geleden is de gemeente gestart met het verzamelen van ideeën, aanvullingen en reacties op thema’s die te maken hebben met wonen in onze gemeente. Vanuit ervaring, kennis en betrokkenheid kon iedereen van zich laten horen via het digitale platform Denk Mee Hollands Kroon. Op deze manier worden de inwoners en organisaties vanaf het begin betrokken bij het opstellen van een woonvisie.

Alle reacties die zijn binnengekomen tijdens de eerste ronde van meedenken zijn verwerkt. Deze input is meegenomen bij het opstellen van het eerste ontwerp Woonvisie Hollands Kroon. Dit ontwerp ligt nu ter inzage en daar kunt u nu op reageren. Dit kan via het digitale platform denkmee.hollandskroon.nl tot vrijdag 4 september.

Op vrijdag 17 september wordt de gemeenteraad geïnformeerd over het ontwerp Woonvisie Hollands Kroon in een beeldvormende vergadering. De uitkomsten van de twee rondes van meedenken in het proces  naar een nieuwe woonvisie worden dan gepresenteerd. Deze uitkomsten geven de raadsleden een beeld van hoe de inwoner denkt en wat de inwoner wenst op het gebied van wonen. In navolging van deze vergadering gaat de woonvisie uiteindelijk de besluitvorming in.

Laat meer zien
Back to top button