Nieuws

Doortrappen on Tour in Den Helder

DEN HELDER – Alle fietsliefhebbers zijn dinsdag 12 oktober welkom op de eerste Doortrappen on Tour. Een compleet programma in theater De Kampanje over veilig fietsen. Er zijn sprekers, Bike Store doet een bikecheck als je op de fiets of e-bike komt, er is live muziek, er zijn hapjes, drankjes, een speciale fiets waar je zelf je smoothie bij elkaar trapt, een winactie met kans op een echte Doortrappenfiets. Eigenlijk is het te veel om op te noemen.

“We zijn ontzettend trots op wat we allemaal hebben kunnen betekenen in het kader van veilig fietsen in de Noordkop. Dat willen we vieren”, vertelt Nanda Timmerman enthousiast. Ze is namens Team Sportservice kwartiermaker binnen het project Doortrappen.

“We hebben veel gedaan de afgelopen twee jaar. Bij ouderenorganisaties hebben we uitleg gegeven over hoe je veilig kunt blijven fietsen, we hebben een fietscursus gegeven en er zo voor gezorgd dat mensen weer durven te fietsen. We zijn speciale veilige fietsroutes aan het uitzetten in de Noordkop en fietsfitoefeningen ingepast in onze Balkongym.”

Om deze successen te vieren sluit Team Sportservice dit Doortrappen-jaar af met een groots evenement. Prominente, bekende en minder bekende sprekers komen op het podium en er is een heuse discussie met het publiek aan de hand van stellingen.

“Maar het wordt echt niet alleen een zitfeestje hoor”, haast Nanda Timmerman zich te zeggen. “We hebben een heel programma eromheen. Voor de deur van De Kampanje kunnen mensen in het uur voorafgaand hun fiets of e-bike laten checken. Er is een beurs met standhouders om de Stadshal heen. Dan kun je denken aan driewielfietsen uitproberen, met een VR-bril fietsen op een simulator, een kijkje nemen bij het e-deck fietsvlonder, waar je tijdens je bezoek aan een terras je e-bike op kunt laden. En wat ontzettend leuk is, zijn de smoothiebikes. Daarop maak je je eigen gezonde smoothie door flink door te trappen.” Team Sportservice verloot bovendien een echte Doortrappen-fiets.

Het programma duurt dinsdag 12 oktober van 13.30 tot 17.00 uur. Kaarten zijn te koop via het ticketsysteem van De Kampanje en kosten 4,50 euro. Daarvoor krijgen de bezoekers een middagvullend programma met verloting van de Doortrappenfiets, koffie, thee, twee consumpties, hapjes en na afloop een dik gevulde goodiebag ter waarde van 19,50 euro. Er is een beperkt aantal plekken en reserveren kan via www.dekampanje.nl.

De Kampanje is te vinden op Willemsoord 63. Meer weten? Neem contact op met Nanda Timmerman via ntimmerman@teamsportservice.nl

Laat meer zien
Back to top button