GemeentenieuwsNieuws

Dierenvervoer en -opvang definitief ondergebracht bij Dierenbescherming

HOLLANDS KROON – De gemeenten Alkmaar, Bergen, Castricum, Heiloo, Heerhugowaard, Hollands Kroon, Langedijk en Schagen hebben na een aanbestedingsprocedure samen besloten het vervoeren en opvangen van dieren te gunnen aan de Dierenbescherming.

Ziet u een huisdier of een in het wild levend dier dat hulp nodig heeft omdat het gewond is of op straat zwerft? Neem dan voor meldingen in het zuidelijke deel van Hollands Kroon contact op met de meldkamer van Dierenambulance Noord-Kennemerland via 088 – 811 3750. Dit nummer is 24 uur, 7 dagen in de week bereikbaar. Een medewerker bepaalt via een telefonische gesprek of het dier opgehaald wordt.

Voor meldingen uit het noordelijk deel van Hollands Kroon neemt u nog steeds contact op met Dierenambulance Den Helder via telefoonnummer 06- 2377 3426.

Uw dier kwijt, wie ga je bellen?
Bent u uw huisdier kwijt? Laat zoveel mogelijk mensen weten dat uw dier zoek is, dit vergroot de kans op hereniging. Meld de vermissing bij Stichting Amivedi. Deze organisatie zet zich in om vermiste en gevonden dieren te herenigen met hun eigenaar.

Opvang van dieren
De Dierenbescherming regelt de opvang van honden, katten, konijnen, knaagdieren en andere diersoorten in Hollands Kroon. Het gaat om zwerfdieren dieren die zijn afgestaan. De opvang van honden en katten is ondergebracht bij Dierentehuis Alkmaar op de Westerweg 70 in Purmerend.

De opvang van konijnen en knaagdieren bij het Knaagdierencentrum op de Heerenduinweg 8 in IJmuiden. Andere diersoorten worden of (tijdelijk) opgevangen bij Dierentehuis Alkmaar, of ondergebracht bij gespecialiseerde dierenopvangcentra. In deze opvangcentra krijgen de dieren de nodige (medische) zorg.

Als de eigenaar van een binnengebracht zwerfdier zich binnen twee weken niet meldt, wordt de Dierenbescherming eigenaar van het dier. Zij gaan dan op zoek naar een nieuw baasje. Voor het noordelijk deel van Hollands Kroon blijft Dierentehuis ’t Schuthok aan de Rijksweg 4 in Den Helder tot en met 31 december 2022 de opvanglocatie voor zwerfdieren.

Laat meer zien
Back to top button