GemeentenieuwsNieuws

Column ‘Op stap met… Daan Pruimboom en Burgemeester Rian van Dam’

HOLLANDS KROON – Dit keer was het mijn beurt om de burgemeester de mooiste plekken van Hollands Kroon te laten zien. Op een winderige, druilerige maandagochtend ontmoetten we elkaar op het kerkplein in Hippolytushoef. Als trotse Wieringer had ik besloten om een rondje te lopen door het centrum van Hippolytushoef, gevolgd door een wandeling naar de dijk ter hoogte van Noordburen. Dit bleek nog een hele uitdaging, gezien de harde wind die ons om de oren sloeg. Tijdens het wandelen stelde Rian mij een interessante vraag: ‘Wat maakt dat je het centrum van Hippolytushoef zo mooi vindt?’. Ik denk dat het antwoord hierop voor iedere Wieringer weer anders is, maar voor mij is het historische aangezicht van het centrum iets waar ik enorm van kan genieten. De meeste huizen aan en rond het kerkplein stammen uit de 19e eeuw. Dit geeft Hippolytushoef iets rustieks. Het ademt de geschiedenis van Hippolytushoef. Daarnaast maken de vele herinneringen aan mijn jeugd in Hippo dat ik natuurlijk zeer gehecht ben aan mijn dorp.

Hierna zijn we richting Noordburen gegaan. Storm Dennis liet flink van zich horen. Op de dijk was het moeilijk om te blijven staan. De dijk opgang bij Noordburen is een van mijn favoriete plekjes op Wieringen. Je hebt er prachtig uitzicht over de Waddenzee aan de ene kant en Wieringen aan de andere kant. Het zicht was goed, waardoor we zowel Texel als Den Helder zagen liggen. Als je daar staat en je draait je om zie je de Marskepoeltjes liggen. In de verte zie je Stroe. Hier aan de Waddenzeedijk heb ik vroeger veel gewandeld en gefietst met mijn ouders en mijn oma.

Nadat we volledig uitgewaaid weer terug waren op het Kerkplein, zijn we een kop koffie gaan drinken bij restaurant de Zingende Wielen in Den Oever. Hier hebben we terug gekeken op Rian’s eerste jaar als burgemeester en voorzitter van de gemeenteraad. Al met al kan ik terugkijken op een prettige ontmoeting. We zijn meer over elkaar te weten gekomen en we hebben elkaar beter leren kennen. Tijdens de raadsvergaderingen gaat alles natuurlijk formeel, dus het is ook wel eens fijn om elkaar buiten werk om te spreken. Ondanks het gure weer, hebben we een leuke wandeling gehad.

Daan Pruimboom
Raadslid – Onafhankelijk Hollands Kroon

Laat meer zien
Back to top button