Agrarisch nieuwsNieuws

Boeren opnieuw richting Den Haag

MIDDENMEER – In alle vroegte verzamelden tal van boeren zich in Middenmeer. Ze rijden met de tractor naar Den Haag om opnieuw te demonstreren tegen het stikstofbeleid. ‘Wij rijden via Broek in Waterland en daar sluiten meerdere groepen aan. Dan gaan we via de Schellingwouderbrug gaan we binnendoor naar Den Haag’, vertelt Rob Smit van Farmers Defence Force.

‘We willen het CDA onder druk zetten. Dat hebben ze in Brabant ook gedaan en daar is de coalitie geklapt. Dat willen we hier ook proberen’, legt hij uit. De route loopt anders dan tijdens de vorige protesten. Het is de boeren namelijk nadrukkelijk verboden om via de snelweg te gaan. ‘Het is landelijk beleid om niet meer over de snelweg te mogen rijden. Dat wordt nog een hele tour zo binnendoor. Het schiet niet echt op. Maar we hebben broodjes en koffie mee.’

Hoeveel Noord-Hollandse boeren er naar Den Haag gaan is volgens Smit lastig te zeggen. ‘Ik denk een stuk of 250 boeren. Halverwege haken er veel mensen aan.’ Ook vissers hebben zich aangesloten bij de boeren. Ze willen onder andere hun ongenoegen uiten over de aanleg van grote windparken op zee.

Laat meer zien
Back to top button