BedrijvennieuwsNieuws

Tankstations in Middenmeer krijgen andere naam

MIDDENMEER – GP Groot brandstoffen en oliehandel heeft op 11 maart jongstleden samenwerkingsovereenkomsten gesloten met Total en VARO Energy. Door de overeenkomsten zullen de bemande Texaco verkooppunten van GP Groot worden omgekleurd naar het merk Total en de onbemande Texaco en Firezone verkooppunten naar het merk Argos.

GP Groot brandstoffen en oliehandel voert sinds de jaren zeventig het merk Texaco en sinds 2008 het aan Texaco gelieerde merk Firezone. Door de wijzigingen in het merkenbeleid van EG Group, de merkhouder van Texaco en Firezone, heeft GP Groot haar strategie voor wat betreft de merkvoering van haar tankstations onder de loep genomen. Pieter Talsma, directeur van GP Groot brandstoffen en oliehandel hierover: ‘Door de focus van EG op het merk Esso raken de door ons gevoerde merken Texaco en Firezone steeds meer op de achtergrond. Omdat GP Groot een groeistrategie heeft vinden we het belangrijk te beschikken over aantrekkelijke, actieve merken die een verdere groei mede mogelijk maken. We hebben met diverse partijen, waaronder EG, gesproken en hebben voor wat betreft onze bemande tankstations gekozen voor het merk Total en voor onze onbemande tankstations voor het merk Argos. We streven ernaar de nieuwe overeenkomsten per 1 juli 2020 in te laten gaan.’

Voor de tankstations in de polder betekent dit dat zowel de Texaco als de Firezone in Middenmeer een andere naam op de gevel krijgen. De Firezone aan de Nijverheidsweg in Middenmeer wordt een Argos. De Texaco vlak bij de rotonde aan de Zuiderzeeweg wordt een Total.

Laat meer zien
Back to top button