BedrijvennieuwsNieuws

Blue-bi systems ontzorgt op administratief gebied

Het is een uitdaging om de wereld van techniek, systemen en data zo met elkaar te verbinden dat het eindresultaat van de beste kwaliteit is. Eén van de hoofdrollen daarin is weggelegd voor slimme software, zoals het managementsysteem van Blue-bi Systems.

Eén van de klanten van het eerste uur is Arjan Rood. Als eigenaar van De Wit Bloembollen werkt hij elke dag aan- en met uiteenlopende technieken, systemen en data om te komen tot de beste bossen tulpen. Arjan: “De laatste tien jaar is de schaalvergroting in onze sector enorm. Dat leidt tot grote kwekerijen die ook grootschalig willen afzetten. Automatisering speelt daarin een belangrijke rol. In de kas komt nauwelijks handwerk meer voor. Dat betekent wel dat al die systemen, robots en machines des te belangrijker zijn. Ik liep al een poosje rond met de wens om die losse onderdelen beter met elkaar te verbinden. Zo kwam ik uiteindelijk bij Blue-bi Systems terecht. Het liefst zou ik net als in een cockpit in één oogopslag de stand van zaken van m’n bedrijf willen bekijken: met het systeem van Blue-bi Systems wordt dat steeds meer werkelijkheid”.

Blue-bi Systems werkt aan innovatieve software voor de agrarische sector. Reinier Weerts: “Onze modules zijn beschikbaar voor de agrarische sector in het algemeen. We zijn er júist op gericht om zaken eenvoudiger te maken en dus zijn onze producten breed inzetbaar. We bieden oplossingen om handwerk weg te nemen en om de beschikbare data in een bedrijf zo optimaal mogelijk te benutten. Daarom ontwikkelen we eigen software en kijken we tegelijkertijd naar manieren waarop we bestaande systemen met elkaar kunnen koppelen. We willen zoveel mogelijk gegevens uniform bij elkaar brengen, van het aantal gewerkte uren, de daarmee gemoeide kosten tot het klimaat in de kas en de productiecijfers. Geen handmatige Excel-sheets, maar handige overzichten die je in een paar klikken eenvoudig met elkaar kunt vergelijken.” Het systeem is ook zeer geschikt voor kleinere bedrijven die kiezen voor alleen de urenregistratie.

Laat meer zien
Back to top button