GemeentenieuwsNieuws

Aangepaste 4 mei herdenking Hollands Kroon online

HOLLANDS KROON – Waar normaal gesproken alle leden van het college één van de herdenkingen in Hollands Kroon bijwonen ging het dit jaar heel anders in Hollands Kroon. Een digitale herdenking via Youtube. De herdenking bestond uit een toespraak en de kranslegging door burgemeester Rian van Dam, een muzikale bijdrage van raadslid Enno Bijlstra en griffier Jan Klopstra en een gedicht van Elza Kool gelezen door Elisa Kool.

‘Op 4 mei herdenken wij allen die sinds de Tweede Wereldoorlog, in oorlogssituaties en bij vredesoperaties in het Koninkrijk der Nederland of waar ook ter wereld, zijn omgekomen. En we zijn stil. Een maal per jaar zijn we twee minuten stil. Ook nu, in deze bizarre tijden, is het goed om samen stil te staan bij het leed van ons gedeelde verleden. Misschien wel belangrijker nog, dan gewoonlijk. Want wat ons verleden ons leert, is dat
ondanks alles hoop, liefde en vertrouwen in de toekomst niet ver weg zijn.’ zo begon burgemeester Rian van Dam haar toespraak.

Om af te sluiten met de woorden: ‘Mijn gedachten zijn deze dagen bij onze inwoners die getroffen zijn door het virus. Ik wens u zorg, liefde en beterschap toe. Aan alle inwoners zeg ik, hou vol. Denk om elkaar en blijf gezond.’ Bekijk de volledige herdenking hieronder.

Laat meer zien
Back to top button