NieuwsSportVoetbal

Wieringermeer mag nog steeds hopen op titel

‘Jeffrey Moerman scoort 0-2’ – Foto: Aangeleverd

SLOOTDORP – In Anna Paulowna heeft Wieringermeer zijn laatste officiële competitiewedstrijd gespeeld tegen Kleine Sluis. Bij een overwinning zou Wieringermeer nog steeds kampioen kunnen worden. Kleine Sluis is al uitgespeeld en voor hun stond enkel de eer op het spel.

De eerste helft lag het initiatief bij Wieringermeer. Bij elke poging tot opbouwen van Kleine Sluis werd er direct druk gezet en fel de duels bevochten. Gezien de kansenverhouding was het dan ook geen verassing dat Wieringermeer in de 29ste minuut op voorsprong kwam. Sander Veenstra wist te scoren op aangeven van Remco Perton. Tien minuten later was het Jeffrey Moerman die de 0-2 binnen kopte uit een rebound. Voor rust werd verzuimd om de score verder uit te breiden waardoor de ruststand op 0-2 bleef hangen.

De tweede helft werd Wieringermeer al snel wakker geschud. In de 50ste minuut kon Justin Bakx de 1-2 binnen schieten en maakte er zo weer een wedstrijd van. Nog geen vijf minuten later dook Billy Ray Zwart op achter de Wieringermeer defensie en schoof de gelijkmaker binnen. Hierna volgde een aanvalsoffensief van Wieringermeer wat lange tijd niet in een doelpunt leek te resulteren. In de 90ste minuut wist Thijs Boersma uiteindelijk toch nog zijn ploeg te belonen door uit een standaardsituatie de 2-3 te maken. Door deze zege en de nederlaag van Alcmaria Victrix tegen SRC mag Wieringermeer nog blijven hopen op een kampioenschap. Wieringermeer is nu uitgespeeld en is lijstaanvoerder met 42 punten. Alcmaria Victrix staat tweede met 41 punten en speelt volgende week zijn laatste wedstrijd thuis tegen de Zouaven. Mochten de ploegen met een gelijk aantal punten eindigen dan volgt een beslissingswedstrijd.