NieuwsSportVoetbal

Wieringermeer deelt punten met Sporting Krommenie

SLOOTDORP – Na een matige wedstrijd kan Wieringermeer het kampioenschap voorlopig uit het hoofd zetten. In Slootdorp kwam de ploeg niet verder dan een gelijkspel, terwijl koploper Alcmaria Victrix wel de volle drie punten pakte. De achterstand van Wieringermeer is hierdoor op zes punten gekomen met nog vijf wedstrijden te spelen.

De eerste helft tegen Sporting Krommenie had Wieringermeer het zwaar. De gasten begonnen opportunistisch en brachten meer strijd dan Wieringermeer. Krommenie kwam dan ook na een half uur op voorsprong. Deze treffer schudde Wieringermeer blijkbaar wakker want na de achterstand werd er beter gevoetbald. Na een gelijkmaker van Michel Jansen werd voor rust nog de voorsprong gepakt na een doelpunt van Chris Kemmeren.

De tweede helft was nog maar een paar minuten oud toen Krommenie zich weer in de wedstrijd wist te knokken. Uit een voorzet maakte Krommenie de 2-2. Wieringermeer ging op zoek naar de winst door veel hoge ballen in het zestien metergebied te slingeren maar Krommenie was de ploeg die scoorde. Krommenie profiteerde van een miscommunicatie in de defensie van Wieringermeer en maakte zo de 2-3. Thijs Boersma wist de schade te beperken. Op aangeven van Remco Perton schoof hij de gelijkmaker vlak voor tijd binnen en bracht de eindstand op 3-3. Volgende week speelt Wieringermeer uit tegen Zouaven om 14:45 uur in Grootebroek.