Sport

Handbal: Dalfsen geeft VZV geen schijn van kans

Een bijdrage van Theo Moras

‘Dalfsenspeelsters af en toe niet aftestoppen door VZV verdediging’ – Foto: aangeleverd

‘T VELD – Maedilon/VZV had zaterdagavond weinig in de melktebrokkelen in Sporthal de Trefkoele. De dames van Sercodak scoorden er vanaf minuut één lustig op los, tot ver in de eerste helft kwam VZV niet verder dan drie tegentreffers. Dalfsen had al een behoorlijke voorsprong genomen waar bij het team van Betty Plasmeyer de aanvallen steeds sneuvelden in de hechte Dalfser verdediging.

Telkens werden de aanvallen van VZV onderbroken en als dat de spaarzame keren wel lukte was het de Dalfsenkeepster Yara ten Holte die doelpunten wist te voorkomen.

Voor de toeschouwers was zeker de eerste helft een lust het oog al hadden meegekomen VZV supporters het toch graag iets anders gezien. Voor Dalfsen waren het Larissa Nusser en Nienke de Wild die voor rust de VZV keepster het meest wisten te passeren en VZV op een behoorlijke achterstand hadden gezet. De ruststand was 20-8.

De tweede helft kwam Maedilon/VZV beter uit de startblokken VZV  leek zich na de rust te hebben hervonden en ging fel van start. Alsof er door coach Betty Plasmeyer tijdens de rust in de kleedkamer een donderspeech was afgestoken wat zowaar leek te resulteren in een inhaalrace. Dalfsen speelde de tweede helft slordiger omdat er schijnbaar toch wat nonchalance ingeslopen was bij zo’n riante voorsprong. Veel doelpogingen eindigden niet in het net, maar ernaast, erover of in handen of benen van de na rust zich bijzonder goed verwerende VZV sluitposten Amber Zomerdijk en Monque de Wit.

Af en toe wisten de meiden van Maedilon/VZV zelfs uitte breken zowel Lisanne Kolken en Florance Kos namen het team qua doelpunten redelijk op sleeptouw. Toch lukte het VZV uiteindelijk niet om dichter bij Dalfsen te komen zeker niet toen Ana Pavkovic en Tess van Buren van zich lieten spreken zij scoorden nu het meest in de tweede helft.

Met een eindstand van 40-22 mochten zowel Sercodak/Dalfsen als Meadilon/VZV weliswaar tevreden zijn, door de onnodige missers en slordigheden bij de thuisploeg had de eindstand er voor VZV er toch nog wat minder florissant uit kunnen zien, al hadden de meiden na deze verloren wedstrijd een plaats in de Kampioenspoule zeker gesteld.