NieuwsVerenigingsnieuws

Liefde bij Het Derde Oog

‘Liefde’ – Foto: Melanie Schaafsma

WIERINGERWERF – Er zijn boeken over geschreven, liedjes over gezongen, films over gemaakt, maar is ‘Liefde’ ook in één enkel beeld te vatten? De leden van fotoclub Het Derde Oog deden hiertoe een poging en dat leverde vindingrijk fotowerk op.

Een verliefd stelletje, een kersvers bruidspaar, de liefde tussen moeder en kind, liefde tussen broer en zus (al dan niet met een knipoog), een rode roos en een jongen met een Valentijnskaart……het was allemaal vastgelegd op de gevoelige plaat. Liefdesslotjes in Praag, boertje en boerinnetje, liefdesharten van ijssculpturen en een collage van afscheidshartjes van groep acht van een basisschool waren enkele andere creatieve ideeën. De ooievaar als symbool van de brenger van een liefdesbaby en een fuut met een jong op de rug vertegenwoordigden de liefde in het dierenrijk.

Melanie Schaafsma creëerde een liefdeshart door twee bladzijden van een boek naar elkaar toe te vouwen en met elkaar te verbinden. Door het hart van de achterkant te beschijnen met een daglichtlamp, ontstaat een mooie lichtval. De zacht getinte pagina’s accentueren de hartvorm tegen de egaal donkere achtergrond. Ook de centrale, symmetrische compositie draagt bij aan de fraaie balans in deze foto, die tot winnaar van de avond werd gekozen.

Foto’s voor het thema ‘Liefde’ zijn te vinden op de website www.fotoclubhetderdeoog.nl, bij de clubavond van 6 februari. Op deze site staat ook informatie over de fotoclub. Maandag 6 maart staat het onderwerp ‘Schrijven met licht’ (in letterlijke zin) op de agenda. De avond begint om 20:00 uur (inloop vanaf 19:30 uur) en vindt plaats in zaal 4.10 van de Cultuurschuur in Wieringerwerf. Belangstellenden die deze clubavond willen bijwonen, zijn van harte welkom. Voor vragen kunt u contact opnemen met Leen van Nieuwenhuijzen, via info@fotoclubhetderdeoog.nl of telefoonnummer 0227-501837.

Laat meer zien
Back to top button