NieuwsRegionaal nieuwsGemeentenieuws

Verkoop grond Elft en Bosstraat voor bouw woningen

‘Op de plek waar het gemeentehuis van Wieringen stond komen nu woningen’ – Foto: Hollands Kroon

HOLLANDS KROON – Binnenkort zet de gemeente de grond van voormalige gemeentehuis Wieringen (Elft 15 in Hippolytushoef) en de voormalige basisschool de Zwerm (Bosstraat 91 in Winkel) in de verkoop. Iedere geïnteresseerde partij kan dan een plan en een bod indienen om hier woningen te bouwen.

De plannen worden beoordeeld en uiteindelijk gegund aan de initiatiefnemer met het beste plan. Een plan indienen voor de locatie in Hippolytushoef kan vanaf 1 mei 2019 via Negometrix. De locatie in Winkel volgt in september 2019.

De openbare inschrijving van de locatie van het voormalige gemeentehuis van Wieringen start op 1 mei 2019. Via deze link kunnen geïnteresseerden hun plan en bod vanaf die datum indienen. Hier hebben zij drie maanden de tijd voor. Vervolgens wordt in de eerste helft van augustus gekeken of de binnengekomen plannen ook daadwerkelijk uitvoerbaar zijn in de praktijk. Het kan bijvoorbeeld zijn dat de straat niet breed genoeg is of er te weinig parkeerplaatsen zijn ingetekend. Dit wordt terug gekoppeld naar de indiener van het plan, die vervolgens nog twee weken heeft om zijn plan aan te passen. In september worden de plannen beoordeeld en op 30 september wordt het winnende plan bekend gemaakt.

De openbare inschrijving van de locatie van de voormalige basisschool de Zwerm start pas als de inschrijftermijn van de locatie in Hippolytushoef is gesloten. Op die manier krijgen partijen die in beide locaties geïnteresseerd zijn de tijd om voor beide locaties een plan in te dienen. Per 1 september 2019 kunnen geïnteresseerden hun plannen voor de locatie in Winkel indienen en op 31 januari 2020 wordt hier het winnende plan bekend gemaakt. De verwachting is dat de eerste woningen op deze locaties in 2020 gebouwd gaan worden.

Tags
Laat meer zien
Back to top button
Close
Close