NieuwsRegionaal nieuws

Toch problemen met waterleidingnet

Een bijdrage van Theo Moras 

Foto: Theo Moras

‘T VELD – Bij het vervangen van de riolering aan de Pastoor Cleerbesemlaan in ‘t Veld konden de werknemers van Borst bestratingen uit Wieringerwaard ondanks alle voorzorgsmaatregelen en het gebruik van een speciale sleufbekisting niet voorkomen dat er een breuk in de waterleiding zou ontstaan.

Bij de bestaande waterleiding met een doorsnede van c.a. 30 cm was ter plaatse een las-mof gebruikt, deze mof vertoonde al enige lekkage veroorzaakt door een zwakke plek in het hulpstuk.

De PWN zou dat de volgende dag onderhanden nemen maar doordat de lekkage steeds grotere vormen begon aan te nemen werden er door PWN al maatregelen genomen om de verzwakte mof te vervangen. Uiteindelijk begaf de las-mof het rond half vier toch, nog voordat de druk door de PWN van de leiding was gehaald. Gevolg een enorme waterstraal die meters hoog en ver uit de breuk spoot, met de bak van de mobiele kraan kon die enorme straal nog enigszins onder controle gehouden worden. De betreffende woonwijk zal het voor even zonder water moeten doen totdat de breuk weer is hersteld.
Laat meer zien
Back to top button