NieuwsRegionaal nieuws

Klaverjasweekend in Dorpshuis Hippo

Foto: Pixabay

HIPPOLYTUSHOEF – De Dörper Activiteiten Sociëteit (D.A.S.) organiseert op zaterdag 17 en zondag 18 november het tiende Koppel-klaverjasweekend. Het tweedaagse toernooi wordt gespeeld in het dorpshuis aan de Kerkhofsteeg in Hippolytushoef.

Klaverjassen is het meest beoefende kaartspel in Nederland. Liefhebbers kunnen op 17 en 18 november de strijd aanbinden om het open kampioenschap van Wieringen. Er wordt met vaste maat gespeeld. Zowel op zaterdag, als op zondag worden twee maal drie partijen gespeeld. De wedstrijden beginnen beide dagen om 10:00 uur; de zaal gaat een uur eerder open. Na de eerste drie partijen is er een lunchpauze. Het beste koppel krijgt aan het eind van het toernooi op zondagmiddag een wisselbeker uitgereikt. Die wordt verdedigd door Willem Wal en Jan Lont. Voor de eerste drie koppels  zijn er bovendien goed gevulde boodschappentassen te winnen. Alle gespeelde partijen tellen mee voor de eindrangschikking. Daarnaast kunnen nog leuke andere prijzen worden gewonnen met het klaverjassen of in de verloting op zondag.

Het klaverjasweekend is vooral een gezelligheidstoernooi. Het is niet de bedoeling om met het bekende mes op tafel te spelen. Deelnemers worden verzocht zich dan ook alleen met sportieve bedoelingen te wapenen. Het inschrijfgeld bedraagt € 25,00 per persoon, inclusief lunch op beide dagen. Donateurs van de D.A.S. betalen € 2,50 minder. Koppels kunnen zich t/m vrijdag 16 november 12:00 uur aanmelden bij Peter Theunissen, tel. 06-12130691 of per e-mail bij  petertheunissen02@hotmal.com.
Supporters en andere belangstellenden zijn van harte welkom in dorpshuis Hippo, Kerkhofsteeg 4.

Laat meer zien
Back to top button