NieuwsRegionaal nieuwsSport

JuRo Unirek/VZV redt het net niet

Archieffoto

Een bijdrage van Theo Moras

‘t VELD – VZV was heel dichtbij een sensatie in de kwartfinale van beker, het favoriet geachte Quintus wist pas na verlenging de thuisploeg met 22-23 te verslaan. Beide ploegen waren aan elkaar gewaagd, Djazzmin Trabelsi opende de score en Florance Kos ronde een aanval prima af 2-0. Amber Zomerdijk stopte hierna eerst nog een strafworp en werd net als de keepster van Quintus één van uitblinksters in het tot het einde toe ongemeen spannende treffen.

Na 10 minuten had Quintus echter deze achterstand ongedaan gemaakt en kwam voor het eerst op voorsprong waarna Lisanne Kolken de stand uit een strafworp weer gelijk maakte 3-3. Hierna wist de ploeg van trainer/coach Rene Zwinkels na een kwartier een 4-7 voorsprong te nemen en moest de thuisploeg in de achtervolging. En met succes, door drie treffers  van Esma Staal en twee van Florance Kos werd de stand door een ontketend VZV omgebogen in een 8-7 voorsprong. Bij het rust signaal van de prima fluitende scheidsrechters F. Bralts & R. van der Horst was de stand weer in evenwicht.Ruststand 11-11.

VZV kwam na rust goed uit de kleedkamer en Lotte Prak zette de thuisploeg al na 30 sec. weer op voorspong 12-11. De spanning liep naarmate de wedstrijd volgde behoorlijk op doordat er door beide teams veel kansen werden gemist en de VZV goalie diverse uitstekende reddingen verrichte. Wie er uiteindelijk voor de halve finale in aanmerking zou komen was niet te voorspellen al leek VZV hierna doelpunten van Lisanne Kolken 2x en Jane Kramer op een 19-18 voorsprong de meeste kans maakten.

Quintus gaf zich echter niet gewonnen maar een strafworp belande tot opluchting van heel VZV op de paal maar het lukte Quintus toch vak voortijd om langs zij te komen 19-19. Florance Kos die met 7 treffers topscore zou worden kon de wedstrijd alsnog beslissen maar haar onhoudbare schot spatte tegen onderkant lat het veld weer in. Met een fantastisch redding keerde Amber Zomerdijk enkele seconde voor tijd nog een inzet zodat er toch verlengd zou moeten worden. Eindstand 19-19.

Het weer massaal aanwezige publiek kreeg nog een bijzonder spannend toetje voorgeschoteld en het team van Rolf Schulte nam na een prima stop van Amber door Djazzmin Trabelsi weer een 20-19 voorsprong. Quintus maakte gelijk maar Jane Kramer schoot de thuisploeg met een kanonskogel naar 21-20, het antwoord van de dames uit Kwintsheul werd VZV fataal. Na de eerste vijf minuten stond de thuisploeg opeens op een 21-22 achterstand, en werd het ook nog 21-23 al schoorde uitblinkster Florance Kos nog wel 22-23.

Het team van Rolf Schulte, VZV was in eigenhuis dichtbij een overwinning geweest maar het was Quintus dat de plaats in de halve finale voor zich op eiste. De eindstand werd na verlenging 22-23. Zaterdag speelt JuRo Unirek/VZV de return tegen V&L voor een plaats in de halve finale om de Landstitel in Sporthal ’t Zijveld aanvang 20.45 uur.

Doelpunten VZV: Florance Kos 7, Lisanne Kolken 5, Esma Staal 4, Djazzmin Trabelsi 3, Jane Kramer 2, Lotte Prak 1.