FractievergaderingNieuwsPolitiekPolitieke bijeenkomstRegionaal nieuws

Fractievergadering Groen Links

BARSINGERHORN – Op maandag 29 mei vindt de openbare fractievergadering plaats, van 20.00 tot 21.00 uur, in Het Ideeëntheater aan de Kreil 6 in Barsingerhorn. Zoals altijd zijn insprekers en toehoorders van harte welkom. Wij vinden het fijn om vooraf te horen wie er komen. Laat het even weten via janeichhorn@hollandskroon.nl.

We bespreken de onderwerpen van de raadsvergadering van 1 juni, onder meer de jaarrekening 2016 en de re-integratieverordening participatiewet Hollands Kroon 2017. De raadsagenda is hier te vinden. Ook bespreken we de gang van zaken in het sociaal domein in Hollands Kroon. Van de wethouder en van Incluzio horen wij alleen juichverhalen, maar vanuit de samenleving bereiken ons andere geluiden. Hoe zit dat?

De fracties van GroenLinks, PvdA en ChristenUnie besloten een onderzoek te doen. Het verslag hiervan is op 11 mei aangeboden aan de wethouder. Tijdens deze beeldvormende raadsvergadering over de zorg werd ook het jaarverslag van Incluzio gepresenteerd: alles gaat geweldig. Het onderzoek van de drie fracties wijst echter uit dat het niet goed gaat met het sociaal domein in Hollands Kroon. Er is alle reden voor zorgen over de zorg. Waarom hebben de wethouder, de andere raadsfracties en Incluzio hier geen idee van? Waarom werd Incluzio wel, maar de WMO-adviesraad niet door het college uitgenodigd voor de raadsvergadering over de zorg? Kijk voor meer informatie hierover op de website van GroenLinks.

Laat meer zien
Back to top button