Lokaal nieuwsNieuwsRegionaal nieuws

Zwembaden Hollands Kroon komen met een opleiding tot lifeguard

HOLLANDS KROON – De zwembaden in de gemeente Hollands Kroon, verenigd in HOZE, organiseren gezamenlijk de opleiding tot toezichthouder, de zogenaamde lifeguard. Het gaat HOZE in eerste instantie om mensen die toezicht houden als aanvulling op het professionele personeel tijdens recreatie- of banen zwemmen om de veiligheid te waarborgen.

Voor deze opleiding zijn vier avonden uitgetrokken en zal wat ‘huiswerk’ moeten worden verricht. De inhoud hiervan is zowel praktisch als theoretisch. Dat laatste is voornamelijk gericht op de inrichting en eisen van een zwembad voor wat betreft techniek, hygiëne en veiligheid. De cursist oriënteert zich op deze onderwerpen en de wettelijke regelgeving op dit gebied. Daarnaast komt de eigen zwemvaardigheid aan de orde en moeten er de nodige proeven worden afgelegd; pop opduiken, onderwater zwemmen, gekleed zwemmen, reddingszwemmen e.d. (minimum leeftijd 18 jaar). De cursus wordt gehouden in zwembad De Venne op woensdagavond 4, 11, 18 en 25 juli. Tijdens de zomervakantie kan worden stage gelopen bij de professionals.

Na de zomervakantie kunnen de mensen desgewenst verder met een vervolgcursus, gericht op het zelfstandig toezicht houden. In deze vervolgopleiding worden de details van een veilige toezicht en de verantwoordelijkheden van het werk verder uitgewerkt. Wanneer er wordt gewerkt aan de meest strenge eisen (oranje kruis) behoren ook EHBO- en BHV-cursus tot de opleiding.

De opleiding wordt vergoed door het zwembad, maar hiermee verplicht de cursist zich wel tot een aantal uren vrijwillig toezicht houden tegen een vrijwilligersvergoeding. Informatie en/of opgave via het eigen zwembad of centraal bij  denieuwevenne@gmail.com of neem contact op met: info@sportwelzijnwieringermeer.nl

Laat meer zien
Back to top button