Lokaal nieuwsNieuws

Wooncompagnie voorziet 55 woningen in Middenmeer van dakisolatie

Foto: Aangeleverd

MIDDENMEER – Beduidend minder warmteverlies via het dak en dus lagere stookkosten. Dat zijn de belangrijkste voordelen die huurders van zo’n 55 woningen in Middenmeer zullen ervaren van de dakisolatie die Wooncompagnie komende tijd aanbrengt. Het project, dat wordt uitgevoerd door Bouwbedrijf Tuin uit ’t Zand, wordt naar verwachting over twee maanden afgerond. De betreffende woningen werden eerder voorzien van bodemisolatie. In combinatie met de dakisolatie zorgt dit voor meer wooncomfort en een extra besparing op de energiekosten.

De daken van de woningen, in de ‘bomenbuurt’ van Middenmeer, worden aan de binnenzijde van de zolder geïsoleerd. Hierdoor verliest de woning beduidend minder warmte en hoeft er dus minder te worden gestookt. Ook is er dankzij de dakisolatie doorgaans sprake van minder tocht in de woning, waardoor het woonklimaat verbetert.

Eind vorig jaar werd bij de woningen bodemisolatie aangebracht. Bij bodemisolatie wordt een 35 centimeter dikke laag ‘isolatiechips’ onder de vloer aangebracht. Deze vorm van isolatie gaat warmteverlies via de vloer op de begane grond tegen. Ook komt er minder vocht vanuit de kruipruimte in de woning, waardoor de lucht droger wordt en sneller te verwarmen is.

Aangezien Wooncompagnie haar doelstellingen op het gebied van duurzaamheid versneld wil bereiken, wordt de dakisolatie kosteloos aangeboden. De isolatiewerkzaamheden nemen per woning zo’n drie á vier dagen in beslag.

Laat meer zien
Back to top button