Lokaal nieuwsNieuwsVoetbal

Wieringermeer pakt laatste strohalm voor nacompetitie door winst op kampioen Purmersteijn

SLOOTDORP – In het zonovergoten Slootdorp mocht Wieringermeer in de laatste wedstrijd van het seizoen laten zien wat het waard was. Nadat afgelopen weken diverse punten gemorst werden, kwam het er nu op aan in de laatste wedstrijd tegen het ongeslagen Purmersteijn. Een punt was nodig om zeker te zijn van nacompetitie voor promotie naar de derde klasse. In een aftastend begin van de wedstrijd werd al snel duidelijk dat Wieringermeer niet kansloos was deze middag. Al na 10 minuten spelen bracht Kees van de Vrie Wieringermeer op voorsprong. Na een dieptepass van Ko Kempeneers rondde hij in tweede instantie in de rebound af. De fase die volgde kwam Wieringermeer ook niet echt in de problemen. Purmersteijn was bij vlagen wel dreigend, maar verder dan het zestienmetergebied kwamen de gasten zelden. Wieringermeer wist de voorsprong na een half uur zelfs uit te breiden. Thijs Boersma schoot de 2-0 binnen met een bekeken afstandsschot in de korte hoek. Op slag van rust zorgde Purmersteijn er voor dat  de tweede helft nog spannend zou worden. Jermaine Ristie ontving een diepe bal en lobte de bal over de uitgekomen Robert Schoen heen waardoor de kleedkamers werden opgezocht met een 2-1 tussenstand.

De tweede helft was wederom zichtbaar dat er voor Wieringermeer nog iets op het spel stond. Met strijdlustig voetbal werd Purmersteijn bestreden en in de omschakeling werd er aanvallend ook nog voor gevaar gezorgd. Twintig minuten voor tijd gooide Ko Kempeneers de wedstrijd op slot. Uit een dieptepass ging hij een op een niet in de fout en schoof de bal langs de keeper. Na 90 minuten floot de leidsman af met een 3-1 overwinning tot gevolg voor Wieringermeer. Zo werd er gewonnen van de tot dan toe ongeslagen kampioen Purmersteijn en werd nacompetitie behaald. Aanstaande zaterdag speelt Wieringermeer om half drie uit tegen oude bekende Alcmaria Victrix in de nacompetitie.