Lokaal nieuwsNieuws

Wieringermeer.net legt de verandering van de polder vast

WIERINGERMEER – Fotograaf Rien Hoekenga heeft de website www.wieringermeer.net online gezet. Een website waarop hij de veranderingen in de polder wil documenteren.

‘Al vanaf mijn 12e jaar maak ik foto’s, de laatste jaren vooral ook over wat er in de Wieringermeer aan het veranderen is. Ik heb wat met de historie van deze polder, mijn ouders waren één van de pioniers in de Wieringermeer. Er werd altijd veel over de geschiedenis van de polder verteld. Elke verandering, sloop, is weer een stukje geschiedenis en ik vind het leuk om dat vast te leggen door middel van foto’s. Wat weg is komt nooit meer terug. Mijn archief groeide en daarom heb ik besloten om het middels deze website ook voor een ieder openbaar te maken.’ aldus Rien Hoekenga.

De basis voor de website staat inmiddels en is online. Maar Hoekenga wil zijn website graag verder uitbreiden. ‘Ik heb niet van alles een foto, maar wil graag fotomateriaal dupliceren voor gebruik op de website, uiteraard met naamsvermelding. als mensen foto’s hebben kunnen ze altijd even contact met me opnemen.’

Laat meer zien
Back to top button