Lokaal nieuwsNieuwsSportVoetbal

Wieringermeer eindigt seizoen met lege handen

SLOOTDORP – Na de gestaakte wedstrijd van afgelopen dinsdag moesten Wieringermeer en Hercules Zaandam zaterdag nog aantreden voor de verlenging. In het tweeluik tegen Hercules Zaandam won Wieringermeer met 0-1 in Zaandam. In Slootdorp stond Hercules  0-1 voor, waardoor er verlengd moest worden.

Wieringermeer was op papier in het voordeel aangezien er in de reguliere speeltijd een rode kaart aan de rechtsback van Hercules Zaandam was gegeven. Van dit voordeel was in het eerste kwartier echter niets te merken. Wieringermeer oogde gespannen en koos te snel de lange bal met weinig succes. Doelpunten bleven dan ook uit.

De tweede helft leek het tij te keren en pakte Wieringermeer het positiespel weer op wat resulteerde in kansen. Met de verloren penaltyserie tegen Alcmaria Victrix in het achterhoofd was Wieringermeer er op gebrand om de wedstrijd in de verlenging te beslissen. Een schot van Chris Kemmeren ging net naast en Jeffrey moerman kopte hierna nog op de lat. Het mocht helaas niet zo zijn. De leidsman veroordeelde de ploegen met zijn laatste fluitsignaal tot een zenuwslopende penaltyserie.

Trainer Zeilemaker gebruikte zijn laatste wisselmogelijkheid voor een “Tim Krulletje”. Robert Schoen verliet het veld en Tim Appelman mocht plaats nemen onder de lat. Dit leek direct zijn vruchten af te werpen, want de eerste Zaanse penalty werd door Appelman knap uit de hoek gedoken. Helaas werd de eerste penalty van Wieringermeer ook gemist. Hierna lieten beide ploegen zien koelbloedig te zijn. Bij een stand van 9-8 in het voordeel van Hercules Zaandam mistte Wieringermeer de twintigste penalty en is hierdoor uitgeschakeld in de nacompetitie voor promotie naar de derde klasse. Na een hectisch slot van het seizoen blijft Wieringermeer met lege handen en komt de ploeg volgend seizoen weer uit in de vierde klasse.