Lokaal nieuwsNieuwsSportVoetbal

Wieringermeer 1 pakt winst met tien man in Krommenie

‘Bas Zuidhof in fel duel met zijn tegenstander’ – Foto: Bert Zuidhof

SLOOTDORP – Aan het bezoek bij Sporting Krommenie heeft Wieringermeer drie punten overgehouden. Ondanks dat Wieringermeer met een achterstand de rust in ging en met tien man kwam te staan in de tweede helft, werd er met 2-3 gewonnen.

Al na vijf minuten kwam Wieringermeer op achterstand. In de omschakeling was Sporting Krommenie meedogenloos en kwam zo snel op voorsprong. In de twintigste minuut bracht Ko Kempeneers Wieringermeer op gelijke hoogte met een bekeken lob. Sporting Krommenie wist voor rust nog aan leiding te komen door de 2-1 te maken.

De tweede helft was Wieringermeer de bovenliggende partij. Het duurde dan ook niet lang voordat de stand gelijk werd getrokken. Thijs Boersma kon de bal eenvoudig binnenschuiven op aangeven van Kempeneers. Hierna ging Wieringermeer op zoek naar de winnende treffer. In de 75 ste minuut leek de scheidsrechter roet in het eten te gooien. Remco Perton kreeg zijn tweede gele kaart en moest het veld verlaten. Ondanks het ondertal werden er nog kansen gecreëerd. Thijs Boersma bracht het verlossende doelpunt en bracht Wieringermeer tien minuten voor tijd op een voorsprong. Sporting Krommenie probeerde nog voor de gelijkmaker te gaan maar de Wieringermeer defensie ging niet meer in de fout. Eindstand 2-3. Aankomende zaterdag speelt Wieringermeer uit tegen Kleine Sluis om 14:30 uur in Anna Paulowna.