Lokaal nieuwsNieuwsSportVoetbal

Wieringermeer 1 pakt in blessuretijd overwinning

‘Nico Hak redt op een inzet van Jan de Bruijn.’ – Foto: Aangeleverd

SLOOTDORP –  In Grootebroek is na een moeizame wedstrijd een overwinning behaald op Zouaven. Gezien de kansenverhouding had het een uitgemaakte zaak moeten zijn, maar Wieringermeer had net zoals de afgelopen weken moeite om de vele kansen te benutten. Zo werd het nog een spannende wedstrijd tegen het lager geklasseerde Zouaven wat praktisch draait om topscoorder van de vierde klasse Jan de Bruijn.

Aanvaller de Bruijn uitschakelen was dan ook de opdracht voor centrale verdediger Remco Laan, wat hij uitstekend deed. De spits van de gastheren kwam nauwelijks in het spelbeeld voor doordat de defensie van Wieringermeer uitstekend stond. Opbouwend speelde Wieringermeer echter een zwakke eerste helft waarin Wieringermeer slechts tot een paar kansen kwam en niet wist te overtuigen. Zouaven creëerde nog minder maar wist met geluk op voorsprong te komen uit een vrije trap. Verder werd er niets weg gegeven door de Wieringermeer defensie, waardoor de rust in werd gegaan met een 1-0 achterstand.

De tweede helft gaf een heel ander beeld waarin Wieringermeer meer strijd gaf, duels won en positioneel een stuk beter stond. Het overgrote deel vond dan ook plaats op de helft van Zouaven waarbij het doel van de gastheren constant onder vuur werd genomen. Dit resulteerde echter lange tijd niet tot een doelpunt. 10 minuten voor tijd was het eindelijk raak en kopte Thijs Boersma een vrije trap binnen. 1-1. Het geloof werd groter en de druk nam toe van Wieringermeer. Ver in blessuretijd bracht Remco Laan de verlossing. Uit een corner van Sander Veenstra hielp hij Wieringermeer aan de zege. Eindstand 1-2.

Alcmaria Victrix bleef uit bij AFC ’34 haken op een gelijkspel waardoor Wieringermeer twee punten inloopt op de koploper. Het gat staat nu op vier punten met nog vier wedstrijden te spelen. Aanstaande zaterdag speelt Wieringermeer thuis op sportpark de Belboei om 14:30 uur tegen Flamingo’s.