Lokaal nieuwsNieuwsSportVoetbal

Wieringermeer 1 op koers voor nacompetitie

‘Remco Laan kopt net naast de kruising’ – Foto: Aangeleverd

SLOOTDORP –  Na een 6-3 overwinning op de Flamingo’s is Wieringermeer weer een stukje dichter bij de nacompetitie voor promotie naar de derde klasse. Na een zwakke eerste helft werden de zaken in de tweede helft recht gezet en bleven de drie punten in Slootdorp.

In de eerste helft was het voetbal van beide kanten niet hoogstaand. Het was Flamingo’s die op voorsprong kwam in de 20ste minuut met behulp van een strafschop. Nog in dezelfde minuut deed Wieringermeer al iets terug door een doelpunt van Thijs Boersma. 1-1. In de defensie van beide teams ontbrak de scherpte waardoor de keepers regelmatig werden getest. In de 41ste minuut was het weer raak voor Flamingo’s en nam zo de leiding. Wederom maakte Wieringermeer weer gelijk door Thijs Boersma. Net op het moment waarop Wieringermeer de overhand kon nemen kwamen de Alkmaarders toch weer op voorsprong waardoor de ruststand op 2-3 werd gebracht.

De tweede helft startte Wieringermeer sterk en zette de Flamingo’s constant onder druk. Eindelijk werd het veldspel beter en de conditie van het oudere elftal van Flamingo’s begon ook parten te spelen. In de 62ste minuut werd de gelijkmaker gemaakt door Kees van de Vrie. Chris Kemmeren haalde de spanning uit de wedstrijd en bracht zijn ploeg op een riante voorsprong van 5-3 door twee treffers. De overwinning was binnen en Kees van de Vrie kon nog wat extra glans toevoegen door de 6-3 aan tekenen. De tweede plaats blijft hierdoor gehandhaafd. Volgende week speelt Wieringermeer uit tegen SRC in Schagen. Aanvang 14:30 uur.