KorfbalLokaal nieuwsNieuwsSport

Weer punten voor Vido

WIERINGERWERF – Na de gewonnen thuiswedstrijd tegen Furore uit Krommenie (5-3) stond zaterdag 2 maart de uitwedstrijd tegen de E3 van KZ uit Koog a/d Zaan op het programma. In het prachtige Topsportcentrum De Koog mochten onze geel blauwen hun korfbalkwaliteiten laten zien. In een hal waar ook de besten van Nederland in de Korfballeague spelen mochten de Vido-ers dus nu ook gaan aantreden. KZ stond 2 punten in de stand boven Vido  en thuis hadden we maar met 1 punt verloren; dus er lagen kansen.

Om 10.00uur floot de scheidsrechter in en voordat KZ een doelkans creëerde onderschepte Vido de bal. Door vlot samenspel werd Joost Gouwenberg onder de korf gevonden en stond het binnen de minuut al 1-0 voor Vido; wat een begin! Vido bleef na deze goede start goed spelen en het was wederom Joost die voor nog een doelpunt zorgde. KZ gooide en ving goed, waardoor zij snel van de verdediging naar de aanval konden schakelen. Vido verdedigde goed en kon de kansen beperkt houden, maar kon een aantal strafworpen niet voorkomen. KZ was deze wedstrijd niet gelukkig in de afronding van de strafworpen en wist deze kansen niet te benutten. De rust werd ingegaan met een 3-1 voorsprong.

Na rust werd de trainingsarbeid in het gooien en vangen beloond; door onder andere een geweldige pass van Julia van der Meer werd Joost vrijgespeeld voor de korf en hij scoorde; 1-4. Aanvallen werden goed neergezet met een aangeef en er werd goed geprobeerd vrij te komen. Vicky Zhu kwam met een goed beweging vrij en zij scoorde ook 5-1 voor Vido. Het laatste doelpunt werd door KZ gemaakt. Maar met een prachtige 5-2 overwinning werd de wedstrijd beëindigd. Een prachtig resultaat!

Joost Gouwenberg maakte 4 doelpunten en Vicky Zhu 1 doelpunt tijdens de wedstrijd.
De strafworpenserie werd met een 3-1 winst ook gewonnen; hier werden de doelpunten gemaakt door Emma Gouwenberg, Vicky Zhu en Joost Gouwenberg. Maximaal punten meegenomen dus uit de Zaanstreek! Volgende week staat de thuiswedstrijd tegen de koploper Groen Geel op het programma.