Lokaal nieuwsNieuws

Vrouwenverenigingen Wieringermeer beginnen het nieuwe jaar gezellig

WIERINGERMEER – Donderdagochtend 11 januari liep de zaal van het Café bij de Buren vol met een negentigtal dames van Passage, Vrouwen van Nu en het K.V.G.. Na elkaar een goed en vooral gezond nieuwjaar toegewenst te hebben, werd de ochtend door de organiserende vereniging; het Katholiek Vrouwengilde, geopend en kondigde de voorzitster twee zingende zusjes aan. Sandra van Soesbergen en Marlies Rasing lieten horen dat muziek hun lust en hun leven is en kregen de gezellig babbelende dames muisstil.

In de pauze en na afloop werden de aanwezigen uitgenodigd om, indien dat nog niet gedaan was, een handtekeningenlijst te ondertekenen, waarmee men een signaal af wil geven dat de digitalisering van tal van instanties te snel doorgevoerd wordt. Daardoor dreigen mensen zonder internet of computer buiten de boot te vallen met alle gevolgen van dien. Beter is om naast de digitale werkwijze de komende jaren toch de gelegenheid te behouden dat deze mensen via formulieren en persoonlijk contact hun zaken kunnen blijven regelen. Daardoor behouden zij zowel hun waardigheid als hun zelfstandigheid. Blijkbaar hebben de drie vrouwenverenigingen hiermee een
tere snaar geraakt, want het maakt niet alleen in eigen kring, maar in de hele regio veel los.

Lang stonden de dames er niet bij stil, druk als men was met het ontmoeten van vele bekenden en ook onbekende bezoeksters. Door deze gemoedelijke sfeer vloog de ochtend om en zongen Sandra en Marlies hun laatste liedjes. Het bedanken van deze Wieringermeerse zussen viel nog niet mee, omdat de bloemen die hun moeder Marian zou overhandigen spoorloos verdwenen bleken te zijn. Na een driftige zoektocht en hilariteit alom kwamen ze uiteindelijk boven water.

Laat meer zien
Back to top button