Lokaal nieuwsNieuws

Voorlopig geen bedrijfsfeesten aan de Havenkade

Foto: De Meerpeen / Alexander Bügel

MIDDENMEER – Eigenaar Sjaak Sijbring van het cateringbedrijf De Stage mag op zijn bedrijfslocatie aan de Havenkade in Middenmeer geen bedrijfsfeesten verzorgen. De bestuursrechter heeft bepaald dat de gemeente Hollands Kroon de vergunning daarvoor terecht heeft geweigerd.

Sijbring had eerder een vergunning van rechtswege verkregen voor het geven van feesten en partijen op het industrieterrein van Middenmeer. Maar omdat de ondernemers in de omgeving bang zijn voor geluids- en parkeeroverlast heeft de gemeente deze vergunning weer ingetrokken. Hiertegen kwam Sijbring in verzet.

De bestuursrechter oordeelde dat de gemeente Hollands Kroon niet tot een goede belangenafweging en bestemmingsplanwijziging over kan gaan omdat het cateringbedrijf niet voldoende informatie heeft aangeleverd. Zo ontbreekt er volgens de bestuursrechter een bedrijfsplan, gegevens over omvang, begin- en eindtijden, frequentie van de feesten, de muziek en eventuele geluidsisolerende maatregelen die genomen moeten worden. Tegen de uitspraak van de bestuursrechter kan nog in beroep worden gegaan door Sijbring door een gang naar de Raad van State.

Laat meer zien
Back to top button