KorfbalLokaal nieuwsNieuwsSport

Volop bedrijvigheid bij Vido

‘Enthousiaste kinderen tijden de instuif bij Korfbalvereniging Vido’ – Foto: Marian Gouwenberg

WIERINGERWERF – Afgelopen zaterdagochtend was het een en al bedrijvigheid op het korfbalveld bij korfbalvereniging Vido. Om 10.00 uur stond de derde competitiewedstrijd van de pupillen tegen Sporting Andijk op het programma. De eerste wedstrijd van de jeugd werd een gelijkspel en de tweede werd in Oostzaan verloren, nu dus de tegenstanders uit Andijk.

Vido begon goed en al snel bleek dat Vido de betere partij was. Goed overspelend en lekker fel op de bal speelden de geelblauwen samen wat resulteerde in een voorsprong van 7-0 met rust. De tweede helft bleef Vido doorgaan wat ervoor zorgde dat de einduitslag 10-0 werd voor Vido. Doelpunten werden gemaakt door Joost Gouwenberg 8x en Julia van der Meer en Floor Schellevis beide 1x. Na de wedstrijd wordt een strafworpenserie genomen welke ook door Vido werd gewonnen met 2-1; beide doelpunten werden gemaakt door Vicky Zhu.

Direct na de wedstrijd begon de instuif. De afgelopen twee weken werden de gymlessen op de basisscholen in Wieringerwerf voor de groepen 1 t/m 5 verzorgd door Jelmer Knossen van KorfbalKids. Tijdens de gymlessen werd op een spelende manier kennisgemaakt met de korfbalsport, waarna iedereen werd uitgenodigd om deel te nemen aan de instuif. Ruim 20 kinderen kwamen met hun familie naar het korfbalveld. Er werd een groep gemaakt van oudere kinderen en een groep met jongere kinderen. De oudere kinderen maakten veel gebruik van de korven en er werd met diverse spelletjes geprobeerd om zoveel mogelijk doelpunten te maken. De andere groep waren de spelletjes divers, zowel scoren op een korf maar ook proberen zoveel mogelijk pionnen om gooien met een bal.

Een succesvolle ochtend waarbij Vido zich van haar goede kant heeft laten zien.
Volgende week komt jeugdinternational Tessa Lap een clinic verzorgen voor de eigen jeugd, maar ook de kinderen van de instuif hebben hier een uitnodiging voor gekregen. Vido begint de week van de Sport in stijl, maar sluit deze ook zeker in stijl af!