KorfbalLokaal nieuwsNieuwsSport

Vido verliest van sterker ZKC

WIERINGERWERF – Zaterdag 26 januari moesten de E-pupillen van Vido een thuiswedstrijd spelen tegen de nummer 2 van de poule ZKC uit Zaandam. Vorige week tegen Apollo was het laatste kwart van de wedstrijd het beste gedeelte dus sprak men af om te proberen om zo te beginnen tegen ZKC.  Dit lukte goed en meteen na het beginsignaal bij de eerste aanval was het raak. Joost Gouwenberg scoorde van afstand. Vido speelde goed en hetgeen op de training was geoefend kwam naar voren; met name het gooien wanneer de tegenstander groter is. Door goed samenspel creëerde Vido kansen en daardoor kon Joost nogmaals scoren. Vlak voor het einde van het eerste kwart maakte ZKC dan nog 2-1.

Meteen in het tweede kwart scoorde Joost Gouwenberg weer en stond het zo maar 3-1 tegen de nummer 2. De rust werd ingegaan met een 3-2 voorsprong. Na de rust werd het vrij snel 3-3 en ging de strijd gelijk op. Kansen waren er over en weer al creëerde ZKC er net iets meer, waardoor ZKC toch de voorsprong kon pakken. Met nog 10 minuten te spelen stond het 3-4 voor ZKC.

Helaas konden de geelblauwen de paar kansen welke zij kregen niet verzilveren en vielen ze bij ZKC wel goed. Uiteindelijk werd het 6-3 voor ZKC. Zeer goed gespeeld, maar helaas geen punten. De strafworpenserie werd ook gewonnen met 5-2 door ZKC; Vicky Zhu en Joost Gouwenberg maakten hier de doelpunten. Volgende week is de jeugd een zaterdag vrij, waarna op 8 februari thuis tegen Furore uit Krommenie gespeeld gaat worden.

Woensdag 23 januari was de vriendjes en vriendinnetjes training. Alle kinderen mochten vriendjes en vriendinnetjes uitnodigen wat resulteerde in een grote groep korfballende kinderen. Met ruim 20 kinderen in de zaal was het drukte van jewelste. Een leuke training waarbij iedereen op een leuke manier kennis kon maken met de korfbalsport. Aan het einde van de training kreeg iedereen een mooie korfbalkleurplaat en de kinderen welke nog niet op korfbal zaten kregen een uitnodiging om nog een aantal keer te komen trainen. Ook kinderen welke niet op de vriendjes en vriendinnetjes training aanwezig waren zijn natuurlijk van harte welkom a.s. woensdag. De training is van 15.30-16.30 uur in sporthal De Zuiderzeehal. Voor informatie kan contact worden opgenomen met Marian Gouwenberg 600936 of 06-46202022.