KorfbalLokaal nieuwsNieuwsSport

Vido start met gelijkspel

‘Vido  in actie’ – Foto: Marian Gouwenberg

WIERINGERWERF – Het korfbalseizoen is weer begonnen! Marian Gouwenberg schrijft bijdragen voor de Meerpeen om ons op de hoogte te houden van het reilen en zeilen rondom het team in de E-klasse. Hierbij haar eerste bijdrage.

Waar de jeugd van Vido vorig jaar nog in de F-klasse kampioen werd, moesten ze zich nu gaan bewijzen in de E-klasse. Een leeftijdscategorie en een korf hoger (van 2,5 meter naar 3 meter).

De eerste competitiewedstrijd was thuis tegen Purmer uit Purmerend. Een voorzichtig begin van beide ploegen zorgde ervoor dat er pas in het laatste gedeelte van de eerste helft doelpunten werden gemaakt. Purmer kwam met 3-0 voor, maar Vido wist er toch voor te zorgen dat door doelpunten van Julia van der Meer en 2x Joost Gouwenberg de rust werd bereikt met een stand van 3-3.

Een gelijk opgaande tweede helft volgde waarbij Purmer tot twee keer toe de voorsprong pakte maar Jur Koolen en wederom Joost Gouwenberg voor de aansluitende treffer zorgde. Bij een stand van 5-5 op het scorebord floot de scheidsrechter af. De strafworpenserie welke na de wedstrijd werd genomen eindigde in een 0-0. Een prima start van de competitie in de E-klasse.