KorfbalLokaal nieuwsNieuwsSport

Vido sluit veldcompetitie af

WIERINGERWERF – Zaterdag 22 juni was de laatste competitiezaterdag van de veldcompetitie en dus ook meteen de laatste wedstrijd voor de E-jeugd. Er moest een uitwedstrijd tegen DTS uit Enkhuizen gespeeld worden. Er stond deze wedstrijd niks meer op het spel; DTS was al kampioen en de tweede plaats in de poule was al zeker. Toch waren de E’tjes gebrand om van de kampioen te gaan winnen; ze waren er klaar voor.

Waar in de thuiswedstrijd de kinderen nog wat onder de indruk waren van de beweeglijke spelers uit Enkhuizen, in de return was daar niks van te merken. Vido speelde fel en combineerde goed. Toch was het DTS die de 1-0 op het scorebord zette. Floor Schellevis zorgde voor de gelijkmaker en Julia van der Meer maakte de 2-1. Het werd nog gelijk, maar daarna bleef Vido voor staan. Met de rust stond het 2-3 door een doelpunt van Emma Gouwenberg. Na rust zorgde Joost Gouwenberg vrij snel voor de 2-4. Na de 3-4 maakte Julia van der Meer haar tweede doelpunt 3-5. De laatste 10 minuten werden dus ingegaan met twee punten voorsprong. Helaas duurde voor Vido de wedstrijd een kleine 10 minuten te lang en sloeg de vermoeidheid toe en werden de passes minder zorgvuldig waardoor DTS meerder kansen kreeg en benutte. De geelblauwen konden niet meer voorkomen dat DTS de wedstrijdpunten thuis liet en uiteindelijk werd het 8-5 voor DTS. Hard gevochten en goed gespeeld, maar helaas net niet genoeg om de winst te pakken. De strafworpenserie werd gewonnen met 5-2.

Doelpuntenmakers: Julia van der Meer 2x, Vicky Zhu, Floor Schellevis en Joost Gouwenberg.

Na de middag verzamelde een groot aantal van de jeugdleden van Vido zich op de parkeerplaats om het seizoen met een uitje af te sluiten. Met zijn allen gingen we naar speeltuin De Goudvis waar met prachtig weer volop gespeeld werd en genoten werd van de versnaperingen. We kunnen terugkijken op een heel mooi seizoen waarbij aanstaande woensdag de laatste trainingen zijn voor zowel jeugd als senioren. Op zaterdag 13 juli zal dan nog met de gehele vereniging de vakantie worden ingeluid.