KorfbalLokaal nieuwsNieuwsSport

Vido pakt punten

WIERINGERWERF – Zaterdag 1 december stond de uitwedstrijd tegen Furore uit Krommenie op het programma. Voorafgaande aan deze wedstrijd waren er volop activiteiten bij de club. Vorige week was het uitje naar het bakkerijmuseum en afgelopen woensdag werd de training bezocht door twee zwarte pieten. Al pepernoten strooiend kwamen zij de sporthal binnen waarna zij natuurlijk ook mee moesten doen met trainen. De pieten gaven toch wel toe dat ze het best moeilijk vonden en dat zij tijdens de pietengym ook  gaan korfballen om zo volgend jaar nog beter mee te kunnen doen. Aan het einde van de training kregen alle kinderen een leuk cadeautje van de zwarte pieten.

Zaterdag 1 december moest dus weer gekorfbald worden. Vroeg in de ochtend gingen we op weg naar Krommenie. Vido zit in een poule waarbij de meeste kinderen net iets ouder zijn dan de geelblauwen, maar vorige week bleek, ondanks dat er verloren werd, Vido hier goed mee om kan gaan. Ook deze wedstrijd waren de kinderen net iets groter en ouder, maar na de 1-0 voor Furore werd het snel 1-1. Ook werd het zelf 2-1 en 3-1 voor Vido en werd met deze stand ook de rust ingegaan. Een super spannende tweede helft volgde waarbij kansen over en weer vielen. Het werd 2-3 en snel daarna 2-4.  Het werd nog 3-4, maar door een ver afstandsschot van Joost Gouwenberg was de wedstrijd gespeeld en konden we deze wedstrijd met winst afsluiten; een prachtig resultaat. De doelpunten in de wedstrijd werden na goed samenspel gemaakt door Joost Gouwenberg. De strafworpenserie na de wedstrijd werd helaas verloren met 2-1.

Volgende week staat de thuiswedstrijd tegen Groen Geel uit Wormer op het programma.