KorfbalLokaal nieuwsNieuwsSport

Vido pakt punten tegen Furore

Foto en verslag: Marian Gouwenberg

WIERINGERWERF – Na een weekend rust te hebben gehad stond afgelopen zaterdag, 9 februari, voor de spelers van Vido de wedstrijd thuis op het programma tegen Furore uit Krommenie. Het was de returnwedstrijd; aangezien aan het begin van de zaalcompetitie al Krommenie bezocht werd. Toen werd er met 5-3 gewonnen; het was dus mogelijk om punten te pakken.

Vido begon de wedstrijd goed tegen de grote kinderen van Furore. Getraind was op het gooien en vangen wanneer je een grotere tegenstander tegenover je hebt staan en daar kon nu prachtig gebruik van gemaakt worden. Joost Gouwenberg werd na goed samenspel vrijgespeeld en zorgde voor het allereerste doelpunt van de wedstrijd. Vido was de betere ploeg en creëerde meer kansen al verdedigde Furore goed. Na een overtreding op Joost Gouwenberg mocht deze een strafworp nemen en deze werd verzilverd; 2-0. In de periode voor rust kon Furore eenmaal tot score komen en Vido twee keer door wederom Joost Gouwenberg.

Na rust werd er wat onrustiger gespeeld en werd het creëren van de kansen lastiger. Furore creëerde meer kansen en wist twee hiervan te benutten. De wedstrijd werd uiteindelijk 5-3 in het voordeel van Vido; een prachtige overwinning. De strafworpenserie werd met 4-3 gewonnen; hier werden de doelpunten gemaakt door Tristan Struik (2x), Joost Gouwenberg (2x) en Vicky Zhu. De weekenden om de voorjaarsvakantie zijn de geelblauwen vrij en de eerstvolgende wedstrijd staat gepland om 2 maart uit tegen KZ in Koog aan de Zaan.