KorfbalLokaal nieuwsNieuwsSport

Vido neemt punten mee uit Alkmaar

WIERINGERWERF – Zaterdag 16 maart reisde het jeugdteam van Vido af naar de Oosterhout in Alkmaar. Tegen DSO, welke onder aan staat in de poule, moest gespeeld worden. Thuis hadden de geelblauwen met klinkende cijfers gewonnen dus er werd wel wat van hen verwacht vandaag.

DSO, het enige team welke qua lengte in de poule vergelijkbaar is dan Vido, nam om 10.00 uur de bal uit en de wedstrijd was begonnen. Na een aantal keer over en weer gespeeld te hebben wist Joost Gouwenberg vanaf het midden van het veld de korf te scoren met een prachtig afstandsschot; 0-1. Al snel bleek dat Vido de betere partij was; waar Vido makkelijk kansen creëerden had DSO hier veel moeite mee. De scheidsrechter gaf tijdens de wedstrijd makkelijk strafworpen voor beide ploegen, maar deze werden door beide partijen op een na niet benut. Door Joost Gouwenberg werd het 0-3, waarna DSO een strafworp benutte. Julia van der Meer maakte met een mooi schot 1-4 en Joost Gouwenberg zorgde voor de ruststand door nog 3 maal te scoren. Met rust stond het dus 7-1 voor Vido.

Na rust bleef Vido veel kansen creëren en ging het schakelen van de verdediging naar de aanval erg soepel waardoor er spelers vrij werden gespeeld onder de korf. Vicky Zhu (2x) en Julia van der Meer konden door de goede samenspel profiteren en zij zorgden dat er 1-10 op het scorebord kwam te staan. Joost Gouwenberg zorgde door twee treffers voor de eindstand en werd er deze keer wederom met klinkende cijfers gewonnen; 12-1 in het voordeel van Vido. Met dit resultaat staat Vido op een gedeelde derde plek met KZ; een superknappe prestatie in deze sterke poule.

DSO wist wel de strafworpenserie te winnen met 3-1; Emma Gouwenberg was de enige die voor Vido wist te scoren. Volgende week zaterdag heeft Vido een weekend rust, waarna de week erna zaterdag 30 maart de uitwedstrijd tegen de nummer 2 ZKC op het programma staat. Thuis was dit een spannende wedstrijd dus alles is mogelijk in Zaandam.