KorfbalLokaal nieuwsNieuwsSport

Vido neemt knap punten mee uit Beverwijk

WIERINGERWERF – Zaterdag 21 september was de wedstrijd tegen HBC uit in Beverwijk. ‘s Ochtends even na half 9 vertrokken de geelblauwen richting Beverwijk. HBC had nipt van Groen Geel verloren, waar Vido vorige week kansloos tegen was. Vido moest dus aan de bak.

Al snel bleek het meisjesteam van HBC een sterk team te zijn welke erg op de kleine kansjes om en rond de korf loerden. Het getrainde verdedigingswerk van de afgelopen week wierp echt zijn vruchten af en HBC creëerde wel kansen, maar moest hier heel veel moeite voor doen. Het gooien en vangen door de Vido jeugd ging ook een stuk beter en makkelijker waardoor er ook snel geschakeld werd van de verdediging naar de aanval waardoor er diverse kansen ontstonden.

HBC kwam op voorsprong met 1-0, maar het was Joost Gouwenberg met een ver afstandsschot die de stand gelijk trok. Kansen vielen over en weer en het bleek dat beide ploegen erg aan elkaar gewaagd waren. Na een 2-1 achterstand bracht Julia van der Meer de ploegen weer op gelijke stand en zelfs op voorsprong; 2-3. Het werd 3-3 en weer bracht Julia van der Meer met een mooi kansje onder de korf Vido op voorsprong. De rust werd ingegaan met een 4-4 gelijke stand.

De wedstrijd kon nog alle kanten opgaan en Vido bleef ook het tweede gedeelte van de wedstrijd knokken en hard werken. Na rust waren het Joost Gouwenberg en Floor Schellevis die de stand naar 4-6 brachten. Het werd 5-6 en 5-7 door Joost Gouwenberg. Met nog 10 minuten te gaan was de stand 7-7. Een superspannend laatste kwart werd het. Joost Gouwenberg en Vicky Zhu zorgden voor de laatste twee doelpunten van de wedstrijd en Vido nam de punten mee uit Beverwijk met een 9-7 overwinning. Een prachtig resultaat waarbij alle kinderen heel goed gespeeld hadden.

De strafworpenserie werd helaas verloren met 6-2, maar de blijdschap en trots van de overwinning in de wedstrijd overheersten. Doelpunten bij de strafworpenserie werden gemaakt door Julia van der Meer. Volgende week zaterdag staat de return op het programma. Vido zal om 10.00 uur HBC thuis ontvangen.